Cube Aerium TT C:68, de tijdritfiets voor Team Wanty tijdens de Tour

Cube Aerium TT C:68, de tijdritfiets voor Team Wanty tijdens de Tour

Team Wanty-Groupe Gobert heeft een wildcard voor de Tour de France. Al in de derde etappe staat de ploegentijdrit op het programma. Team Wanty gaat die rijden op de nieuwe Cube Aerium TT C:68.

Broertje van Aerium C:68

Als je snel kijkt ziet de TT er uit als de Aerium C:68 triatlonfiets. Maar als je wat langer kijkt ga je de verschillen zien. Deze fietsen/" 7136 target="_self">fiets is helemaal opnieuw ontworpen, met de gewijzigde UCI regels in het achterhoofd. Niet langer hoeven de buizen aan de 3:1 verhouding ten aanzien van de aerovorm te voldoen. Dat opent perspectieven. Meest opvallende detail is de Twin Head Tube, die zit ook al op de gewone Aerium trouwens, Deze heeft een gat halverwege het balhoofd. De werking is dat hiermee de drag verminderd bij tegenwind en het zeileffect toeneemt bij zijwind. Cube heeft talloze windtunneltesten gedaan om tot dit profiel te komen.

De schijfremcalipers zitten half geïntegreerd in de voorvork. Voor optimaal doseerbare remkracht én aerodynamica. Het gebruik van C:68 carbon heeft, volgens Cube, voor een superstijf frame gezorgd. Precies waar de renners van Team Wanty om hebben gevraagd. We zullen het zien, 9 juli, tijdens de 35,5 kilometer lange ploegentijdrit.

We hebben trouwens het overzicht van alle 2018 Tour-etappes al voor je klaar staan. Check ze op de Tour de France etappe-overzicht pagina.

Share this post