Canyon en Arkéa-Samsic gaan samenwerken

Canyon en Arkéa-Samsic gaan samenwerken

De Franse wielerploeg Arkéa-Samsic gaat volgend jaar rijden op fietsen van Canyon, zo hebben de ploeg en het fietsenmerk bekend gemaakt. Onder andere Nairo Quintana gaat op de Ultimate en Aeroad rijden.

Arkéa-Samsic en Canyon

Arkéa-Samsic timmert flink aan de weg. Dit jaar maakte onder andere André Greipel deel uit van de Franse ploeg, maar de Duitser kon de verwachtingen niet waarmaken en komt in 2020 uit voor Israel Cycling Academy. Arkéa-Samsic heeft ondertussen niet stilgezeten op de transfermarkt en heeft zich voor het komende seizoen versterkt met niemand minder dan Nairo Quintana. Ook Nacer Bouhanni rijdt volgend jaar voor de ProContinentale ploeg.

Dat gaan zij dus doen op een Canyon. Voor Quintana verandert daarmee weinig, want Movistar reed de afgelopen seizoenen ook op Canyon-fietsen. “We hebben voor twee jaar met Canyon getekend”, zegt teammanager Emmanuel Hubert. “Daardoor worden onze renners voorzien van het beste wat Canyon te bieden heeft.”

Waar gaan de renners op fietsen? Quintana en ook andere klimmers als Warren Barguil krijgen de Ultimate voorgeschoteld. De Aeroad is bedoeld voor op het vlakke en de Speedmax is een tijdritfiets. Op 1 januari maakt Arkéa-Samsic meer bekend over het nieuwe wielerjaar. Tot en met dit jaar reden de renners van Arkéa op fietsen van BH Bikes.

Share this post