Cannondale Topstone, drie nieuwe gravelracers

Cannondale Topstone, drie nieuwe gravelracers

Het buzzwoord voor 2018, gravel. Iedere zichzelf respecterende fietsenbouwer heeft minimaal 1 gravelbike in de collectie. Amerikaanse merken meestal veel meer dan 1, want zij hebben de mazzel in een land te wonen dat vol ligt met prachtige gravelroutes. Cannondale heeft weer een nieuwe gravelaar aan het assortiment toegevoegd, de Topstone.

Vernoemd naar hun favoriete gravelstrook achter het hoofdkantoor van Cannondale. De Topstond is een aluminium gravelfiets in drie ‘betaalbare’ afmontages. De geometrie is gebaseerd op die van de Synapse, de endurance racefiets voor op de weg.

Dikke gravelbanden

Net als in de nieuwe Rose Backroad passen er 42mm banden in. De Topstone komt zoals gezegd in drie versies. Die met een SRAM Apex1 afmontage is het topmodel, deze krijgt ook standaard een dropperpost mee. Na de Apex 1 versie komt de Topstone 105, gevolgd door het instapmodel dat met Shimano Sora 9-speed wordt afgemonteerd.

Alu, carbon en schijven

Het frame is in alle versies gelijk. Gemaakt van aluminium, met een full carbon vork. Dankzij ruimte voor drie bidons en plek voor spatborden en bagagedragers is dit een echte alleskunner. Standaard worden er WTB 40mm banden meegeleverd. Ook komen alle drie de modellen met schijfremmen. De Sora met mechanische, de andere twee met hydraulische. Op papier ideale fietsen voor fietsvakanties en bikepacking avonturen. De prijzen zijn als volgt, 999 euro voor het Sora model, de 11-speed 105-uitvoering komt op 1799 euro en de Topstone Apex 1 gaat 2199 euro kosten.

Meer info: Cannondale.com

Share this post