Wahoo Kickr Bike

Wahoo Kickr Bike

Het is september én Eurobike tijd. Veel nieuws over indoortrainen dus, de komende tijd. Zo kondigt Wahoo Fitness de Kickr Bike aan. Niet langer je eigen fietsen/" 7136 target="_self">fiets op een smarttrainer, maar een alles in een apparaat. Helaas pas te koop als onze winter al goeddeels over is, maar toch interessant genoeg om te delen.


De Bike heeft zelfs remmen. Geinig want met de nieuwe stuurfunctionaliteit in Zwift kun je daarmee steeds realistischer binnen fietsen. Het is qua software allemaal nog volop in ontwikkeling, maar straks gaat het waarschijnlijk niet alleen meer om wie het hardst trapt, maar ook om wie er goed kan sturen, remmen en draften. Ook aan shifters is gedacht, je kunt er zeven verschillende schakelconfiguraties van Shimano, SRAM en Campagnolo mee na bootsen. Bovendien kun je de tandwielen op de Bike aanpassen, zodat deze overeenkomen met wat je buiten gewend bent en je met dezelfde stappen tussen de kransjes schakelt.

Met hulp van de Wahoo app installeer je de KICKR BIKE in 10 minuutjes. In die app vind je video’s en foto’s die stap voor stap uitleggen hoe je hem moet installeren. Ook het op maat instellen van de fietsen/" 7136 target="_self">fiets is geregeld via de app. Een foto van je buitenfiets, in combinatie met het ingeven van je lichaamsmaten, levert een aanbevolen instelling op. Je kunt ook de metingen van RETUL of GURU importeren en zo de Bike op de juiste maten afstellen.

Geometrie

Je kunt de Kickr Bike op 5 plekken aanpassen om de juiste geometrie te maken. Het speciale crankstel kan in 5 lengtes gebruikt worden en ook de hellingshoek van de trainer kan worden aangepast. Dat gebeurt trouwens ook tijdens het fietsen als je omhoog of omlaag gaat, net als bij de Kickr Climb. Dit kan handmatig, maar ook automatisch via Zwift en Sufferfest.

Het duurt nog wel even voor de Bike te koop is, begin 2020 zou hij in de Benelux moeten komen, de prijs is ook nog niet bekend. Je kunt hem binnenkort al wel op verschillende plekken testen, houd onze site in de gaten voor aankondigingen.

Share this post