Vittoria Terreno Zero, nieuwe gravelband

Vittoria Terreno Zero, nieuwe gravelband

Vittoria komt met een nieuwe gravelband, de Terreno Zero. Een band geschikt voor diverse ondergronden. Met in het midden een glad loopvlak en aan de zijkanten kleine nopjes. Hij komt in twee maten, een 700x35c en een 650x47c. Hij werd in het voorjaar al op de Sea Otter beurs getoond, maar ligt nu dan eindelijk (bijna) in de winkel.

Voor divers terrein

De band is ontwikkelt met de kennis die Vittoria al heeft opgedaan bij het maken van hun Terreno cyclocross banden, de Dry, Mix en Wet. Het gladde loopoppervlak is gebaseerd op de Corsa wegband. Aan de zijkant vind je hexagonale nopjes die in bochtenwerk voor de nodige grip moeten zorgen. Deze noppen zijn zo gevormd dat ze zo min mogelijk rolweerstand moeten opwerpen, maar toch voldoende houvast bieden om hard te bocht door te komen op gravelpaden en bij hard remmen. In het meegeleverde filmpje (bovenaan dit artikel) hebben ze het over ‘fishtails’.

Grappig detail, in de video wordt een 37c getoond, maar die wordt niet geleverd. Het is uiteindelijk een 35c geworden. Volgens Vittoria is deze band vooral geschikt voor de ritjes waarbij je het asfalt graag afwisselt met onverharde paden.

Ook in deze Terreno Zero zit, net als in veel andere banden, Vittoria’s Graphene compound. Iets waar ze zelf erg trots op zijn, maar waar wij in testen nog nooit echt bijzondere voordelen van hebben gemerkt. De banden zijn er in een TNT versie en dus geschikt voor rijden met én zonder binnenband (Tube/No-Tube). Mijn advies: op de gravelbike altijd voor tubeless gaan!

De Zero banden hebben een nylon 120 TPI casing met extra versterking tegen lekrijden. Het maakt ze weliswaar iets zwaarder, maar zou wel moeten zorgen voor extra sterkte, lekbestendigheid en slijtvastheid.

De band ligt vanaf 15 oktober in de winkel, zoals gezegd in twee maten. De 700x35c weegt 490 gram en de brede 650x47c komt op 550 gram. Ze gaan beiden €48,95 kosten.

Share this post