Specialized Power Mimic, your vagina will thank you!

Specialized Power Mimic, your vagina will thank you!

Specialized brengt een nieuw zadel speciaal voor vrouwen, de Power Mimic. Het is een doorontwikkeling van het Power zadel, specifiek gemaakt voor mogelijke zitvlak-klachten voor fietsende dames. Het Power Mimic zadel is volgens Specialized geschikt voor alle fietsdisciplines; mountainbike, race, triatlon, baanwielrennen en cyclocross.

Mimic is een memory foam dat moet zorgen voor een perfecte ondersteuning. Het moet zadelpijn, op plekken waar vaak niet gemakkelijk over gesproken wordt, voorkomen. Aan het zadel is twee jaar gewerkt met een testgroep van 20 vrouwen, waaronder professioneel wielrenster Alison Tetrick die je in de video onderaan dit artikel ziet. Zij is ook degene die de vreemde titel van dit artikel heeft verzonnen 😉

Tijdens het testen werd duidelijk dat een gat in het midden van het zadel niet voor de gewenste drukvermindering zorgde, maar juist voor extra druk op de zachte delen die er ‘doorheen geduwd’ werden. De oplossing bleek, in plaats van een gat, een verlaging in het midden te maken. Met daarin Mimic memoryfoam dat zich aanpast aan de vorm van de berijdster.

De nieuwe zadels zijn per direct beschikbaar bij de Specialized dealers. En leverbaar in vier modellen en verschillende breedtematen. Op de bovenste foto zie je verschillende kleuren, ze worden echter alleen in het zwart geleverd.

Prijzen:
Women’s S-Works Power zadel, € 299,90 (143 & 155 mm)
Women’s Power Pro zadel, € 229.90 (143 & 155 mm)
Women’s Power Expert zadel, € 129.90 (143, 155 & 168 mm)
Women’s Power Comp zadel, € 89.90 (143, 155 & 168 mm)

Mocht je de titel van dit artikel een beetje vreemd vinden…check onderstaande video tot het eind 😉

Share this post