Shimano Tiagra updates

Shimano Tiagra updates

Shimano komt in juni met een verbeterde versie van de TIAGRA groepset voor op de racefiets. Nog steeds 10-speed, maar met betere hydraulische remmen, een extra crankset, een steekasnaaf en wat andere aanpassingen.

De nieuwe rem/schakelshifters (ST-4720-L/R) vervangen de vorige non-serie ST-RS405. Ze volgen de vormgeving van Dura-Ace, Ultegra en 105 met een slanke behuizing voor de hydraulische schijfrembediening en een verbeterde instelbaarheid.

Niet alleen de remprestaties moeten beter zijn, ook het schakelen is aangepast. Als optie is er nu ook een shifter met korte slag en meer profiel aan de buitenkant beschikbaar. Fijn voor fietsers met kleine handen, de modelnaam is ST-4725-L/R.

Meer keuze in cranks

Er komt naast de al bestaande 52-36T en 50-34T cranksets ook een nieuwe combinatie te koop. Een 48-34T kettingblad combinatie voor de TIAGRA FC-4700 2-delige crankset. Niet alleen een ‘kleiner groot’ blad, maar ook minder verschil tussen klein en groot dus. Ook leuk voor de gravelaars onder ons, al heeft Shimano waarschijnlijk liever dat je dan voor de nieuwe GRX-groep kiest die net gepresenteerd is.

Ook bij de Tiagra groep wordt er vol ingezet op schrijfremmen, zoals al blijkt uit de verbeterde hydraulische remmen. Dus komt er daarnaast ook een nieuwe 12 mm steekas naafset bij (HB-RS470/FH-RS470). In combinatie met compatibele frames verhogen de thru-assen de stijfheid van het wiel en maken ze een nauwkeurigere uitlijning van de schijfremmen mogelijk, aldus Shimano. Deze naafset met 10 of 11 versnellingen is leverbaar voor velgen met 28 of 32 spaken.

Share this post