Schijfremmen toegestaan vanaf 1 juli, UCI past de reglementen aan.

Schijfremmen toegestaan vanaf 1 juli, UCI past de reglementen aan.

De UCI heeft in een persbericht aangegeven dat per 1 juli schijfremmen zijn toegestaan in zowel wegwedstrijden als BMX wedstrijden.

Tot nu toe waren de schijven alleen toegestaan onder het mom van ‘testen’ in bepaalde wedstrijden. In het persbericht staat dat na bijna 3 jaar testen er nu overeenstemming is bereikt met de diverse belanghebbenden. Daaronder de teams, renners en de World Federation of the Sporting Goods Industry (WFGSGI). Regel 1.3.025 van het UCI reglement wordt hierop aangepast per 1 juli. In de cyclocross en mtbwereld waren de schijven al langer toegestaan.

Gedurende de testperiode zijn er wel wat problemen geweest. Met als dieptepunt het tijdelijke verbod op testen na de blessure van Ventoso in Parijs-Roubaix in 2016. In januari 2017 werd de test weer opgestart met, naar nu bekend, als resultaat dat schijven eindelijk overal zijn toegestaan. Voorwaarde was toen al dat de randen van de schijven schuin geslepen moesten worden om minder scherp te zijn. Er is zelfs nog geëxperimenteerd met beschermkapjes over de schijven heen.

Lees ook

Dossier: Schijfremmen op de racefiets

Wat vind jij? Was deze beslissing van de UCI broodnodig? Of vond je het met velgremmen ook wel prima?

Loading ... Loading …

Share this post