Nieuw: Fulcrum SPEED 40 DB racewielen

Nieuw: Fulcrum SPEED 40 DB racewielen

Fulcrum komt met nieuwe wielen in het hoogste segment. Dit zijn de vernieuwde 40 DB’s uit de SPEED collectie. Je raadt het al, 40 millimeter hoog en gemaakt voor het gebruik van schijfremmen.

Het gaat om een setje vol carbon velgen met, zoals dat tegenwoordig hoort, een lekkere brede maat. Dus prima geschikt voor wat bredere banden. De binnenmaat is 19mm, buitenmaat 26,5mm. Uiteraard zijn ze geschikt om tubeless mee te rijden, het velgbed is mooi glad zonder spaakgaten.

Verder komen we in de specslijst keramische lagers tegen en in het voorwiel een carbon naaf. Achterin zit een naaf van aluminium, de flenzen zijn zowel voor als achter van aluminium. Beide naven zijn gemaakt met als doel ‘gewicht besparen’, materiaal weglaten waar dat kan. Dat is aardig gelukt gezien het totaal gewicht van de wielset een nette 1470 gram is.

Met zowel voor als achter 21 ronde straight pull spaken, gespaakt in de bekende 2 to 1 ratio, is het maximum rijdersgewicht is 109 kilo. Dat is gemeten inclusief je fietsen/" 7136 target="_self">fiets. De adviesprijs voor de SPEED 40 DB is €2045,- met Shimano en Campagnolo body en €2053,- met een SRAM XDR body. De wielen zijn leverbaar vanaf half juni.

Share this post