Miche maakt goedkoopste SRM Powermeter (en Graff gravelspullen)

Miche maakt goedkoopste SRM Powermeter (en Graff gravelspullen)

Het Italiaanse fietsonderdelen merk Miche bestaat dit jaar 100 jaar. Om dat te vieren hebben ze een heleboel mooie nieuwe componenten gemaakt. Bijvoorbeeld de ‘goedkoopste’ crankset met SRM vermogensmeter, Attiva noemen ze hem.

Goedkoopste staat tussen haakjes, omdat 1400 euro nog steeds een hele smak geld is en er legio goedkopere opties zijn om te meten hoeveel watt je wegtrapt. Maar voor SRM-begrippen is dit niet duur. “In den beginne’ was er nog niet zoveel keus op vermogensmeter gebied, SRM stond toen nog op eenzame hoogte qua mogelijkheden en betrouwbaarheid. Iedere serieuze profploeg reed met het merk. Dat is ondertussen flink veranderd. Kennelijk tijd voor SRM om te proberen ook mee te blijven doen in de markt voor wielertoeristen die hun training serieus nemen. Hiervoor hebben ze dus een samenwerking met Miche opgestart, met de Attiva als mooi resultaat.

De meetstrookjes zitten in een aluminium crank die leverbaar is van 160 tot 175 millimeter. Hij is tot op 1% nauwkeurig en de data wordt via ANT+ verstuurd naar je fietscomputer. Een oplaadbare lithium accu zorgt voor stroom, je zou er zo’n 100 uur mee moeten kunnen rijden voor je hem moet opladen via een magnetische usbkabel. De cranks en spider komen uit de CNC machine, er op zitten bladen met 4 bouten. Je kunt kiezen uit 34/36/39 als kleinste blad en 50/52/53 als grote. De 24 mm as is van gehard staal. Een complete crankset weegt 945 gram, volgens Miche.

Graff, meer moois

Ook Miche speelt in op de gravelhype, met mooie Graff gravelcomponenten. De Carbo Graff wielen bijvoorbeeld. 30 mm hoge velgen, met een 22 mm interne breedte. Hookless, UD carbon, te gebruiken met banden van 35 tot 45 mm. Een setje weegt 1445 gram en kost 1570 euro. Leverbaar met alle bodies. De lagers zijn geseald, 12+12 straight pull spaken, 12mm steekassen en een aluminium naaf. Je krijgt er een wieltas bij.

Er is ook een aluminium variant, dan ben je al voor 380 klaar. Deze zijn minder hoog (25mm) en breed (19mm intern). Ze wegen 1683 gram. Verder vind je in de Graff familie gravel cranksets voor 1x of dubbel. Een stuk goedkoper dan de Attiva hierboven. Voor 135 euro heb je het voordeligste model al te pakken. Een 1x (met 40t) weegt 733 gram.

Share this post