Look Exakt, pedaal met vermogensmeter in samenwerking met SRM

Look Exakt, pedaal met vermogensmeter in samenwerking met SRM

Look heeft in samenwerking met SRM een pedaal met vermogensmeter gemaakt. Onder de naam Exakt liggen de pedalen vanaf 1 juli in de winkel.

Enkelzijdig of dubbelzijdig meten

De pedalen komen in verschillende uitvoeringen. Je kunt kiezen voor enkelzijdig meten. Dan krijg je twee pedalen, maar is er slechts 1 voorzien van de benodigde sensoren. Je kunt ook voor de dubbel gaan waarbij allebei de pedalen zijn voorzien van elektronica. En dan is er nog de meest uitgebreide versie, die met twee pedalen en het PC8 display van SRM.

Alle elektronica zit in het pedaal, ook de accu. Die gaat zo’n 100 uur mee en kan worden opgeladen via een usb-kabel met magneetbevestiging. Beide pedalen kunnen tegelijk opgeladen worden. Een pedaal weegt 155 gram, slechts 20 gram daarvan komt uit de meet-unit. De body is van carbon, de as van staal. De veerspanning is uiteraard in te stellen.

Als je voor de dubbel gaat krijg je naast de cadans en poweroutput ook nog de links/rechts balans te zien en de torque output. Dat zegt iets over hoe effectief je pedaaltred is. Zoals je ziet hebben de pedalen qua vormgeving veel weg van de Keo Blade pedalen. Je kunt ook dezelfde drie schoenplaatjes gebruiken, goed voor 0, 4.5 en 9 graden zijdelingse bewegingsvrijheid.

Made in Europe

De pedalen worden helemaal in Europa gemaakt. De pedaal body wordt in de Franse Look fabriek gemaakt. Die gaan vervolgens naar SRM in Duitsland waar ze de as met de vier rekstrookjes en elektronica plaatsen. Het is dus echt een gedeeld partnerschap van SRM en Look. De Exakt werkt met zowel ANT+ als Bluetooth Smart.

App

Geen gadget zonder app tegenwoordig, en Look maakt daarop geen uitzondering. Met de app kun je de pedalen kalibreren en checken of je ze goed hebt gemonteerd. Ook voor firmware updates gebruik je de app.

Prijzen
Enkelzijdig: 799€
Dubbelzijdig: 1399€
Bundel (dubbel + SRM PC8) : 2179€

Look maakte al eerder ‘powerpedalen’ in samenwerking met Polar. Die hebben een extra pod (uitsteeksel) waar de elektronica in zit en zijn nooit echt populair geworden. We zijn benieuwd naar het succes van deze nieuwe versie. Ze zien er in ieder geval gelikt uit en met SRM hebben ze een meer dan betrouwbare partner gevonden.

Wil je op de hoogte gehouden worden over levertijden en ander nieuws, schrijf je in op exaktpower.com.

Share this post