Lazer roept vier fietshelmen terug

Lazer roept vier fietshelmen terug

Fietshelmen van het type Blade, Magma, Elle en Jade worden door Lazer teruggeroepen. Bij de vanaf januari 2015 verkochte fietshelmen kan het voorkomen dat het kinbandje bij een val loslaat. Er zijn nog geen incidenten bekend, maar omdat sommige producten niet voldoen aan de CE-normen heeft Lazer vrijwillig besloten om de helmen terug te roepen.

Roll-off-test

Het gaat om helmen in landen waar de roll-off-test verplicht is. “Tot nu toe zijn er bij ons geen incidenten bekend en wij beschouwen het veiligheidsrisico als zeer laag. Maar omdat sommige producten niet voldoen aan de CE-normen, heeft LAZER vrijwillig besloten tot een terugroepactie van de betreffende helmen in de landen waar de roll-off -test verplicht is. Of de norm van toepassing is in uw land kunt u terugvinden op onze website www.lazersport.com”, staat er in het persbericht.

Het gaat om de volgende modellen van de Lazer-helmen:

Blade: identificatiecode LZB-08, CE-maten XS, S, M, L, XL
Elle: identificatiecode LZB-08, CE-maten S, M
Magma: identificatiecode LZB-08, CE-maten XS, S, M, L, XL
Jade: identificatiecode LZB-08, CE-maten S, M

Kosteloos omruilen

Andere helmen hebben dit probleem niet. De identificatiecode en de maat vind je aan de binnenkant van je helm. Heb je een van deze helmen? Neem dan contact op met de winkel waar je de helm gekocht hebt, je krijgt er dan kosteloos een nieuw model (Blade+ of Magma+) voor terug met een kinbandje dat wel voldoet aan de veiligheidseisen.

Meer informatie vind je op de site van Lazer.

Michael Kerkhof

Stond vroeger bij de verzorgingsposten bidons te zoeken, schrijft nu over alles wat met fietsen en wielrennen te maken heeft (inclusief bidons). Is gefascineerd door lange sprintetappes, heeft de Giro als favoriete ronde en was fan van Alessandro Petacchi.

Meer artikelen van Michael Kerkhof

Share this post