Getest: Katusha ICON Jersey SS en Bib shorts

Getest: Katusha ICON Jersey SS en Bib shorts

Bij het horen van het woord Katusha denk je aan raketten of aan de Russisch-Zwitserse wielerploeg. Of allebei, want de ploeg is vernoemd naar de raketten. Afijn, wij hebben de iconische kleding van Katusha getest.

Over de Katusha ICON Jersey en Bib short

Iconisch? Ja, al bestaat de kledinglijn nog maar zo’n twee jaar. Terwijl de wielerploeg hoge ogen gooide, vond men bij de ploeg dat het tijd was om een eigen kledinglijn te beginnen. In 2016 zag Katusha Clothes het licht en waren de ambities niet bescheiden: de beste premium wielerkleding maken. Binnen een paar jaar is de kleding uitgegroeid tot een echt uniek product en maken renners als Ilnur Zakarin, Tony Martin en Marcel Kittel maar al te graag gebruik van de producten. De renners van Katusha-Alpecin spelen dan ook een belangrijke rol in de ontwikkeling van de wielerkleding.

Wij kregen een shirt en broek van de ICON-lijn opgestuurd. Smaakvol in de kleur ‘deep teal’ (dat moest ik opzoeken, het zit tussen groen en blauw in, sommigen zeggen donker zeegroen) en wit/zwart. Aan het uiterlijk ligt het zeker niet, want de kleursamenstelling is echt prachtig. Een paar jaar geleden reed de wielerploeg met een grote ‘K’ op het shirt, maar gelukkig heeft die K geen prominente plaats gekregen op het ICON shirt. Slechts een mager k’tje siert er op de voorkant van het shirt, net boven de borst en naast de rits.

Verder is het shirt licht, luchtig en is er gedacht aan de ergonomie bij de schouders. Op de achterkant van het shirt zit namelijk een lijn en dat moet voor meer bewegingsruimte en comfort zorgen. Ook de lichaamstemperatuur speelt een belangrijke rol in het ontwerp van het shirt, daar je volgens Katusha bij een temperatuur van 37.5 graden het beste presteert en dat bij flinke inspanning rap oploopt. Door het koelingssysteem wordt dat probleem verholpen. Ook belangrijk: reflectie op de ‘k’ en rits.

De rechtlijnige broek is qua stof vergelijkbaar met het shirt. Bij de broekspijpen zit een elastische band om nèt dat kleine beetje extra kracht te leveren. De broek is uitgerust met een zeem van TM Evo en heeft op de achterkant (net als bij het shirt) een reflecterende ‘k’ zitten.

ICON Jersey SS
Achterkant van het shirt, met de ergonomische schouderlijn en reflecterende K.

Specificaties:
– 3 vakjes en 1 ritsvakje aan de linkerkant.
– Schouderlijn
– Koelingssysteem
– Reflecteert
– Elastische band bij de mouwen en broekspijpen
– Superlichte gaas-stof bij de zijkanten en achterkant van het shirt + bij de bovenkant van de broek
– 3D body fit bretels
– Zeem van TM Evo
– Kleur: donker zeegroen/wit
– Prijs ICON Jersey SS: €150
– Prijs ICON Bib Short: €200

Kleding met een prijskaartje

Een kledingsetje van liefst €350 is behoorlijk aan de hoge kant, maar daar moet wel kwaliteit tegenover staan. Nou, dat levert Katusha ook. De kleding zat heerlijk en eigenlijk valt er nauwelijks iets over te schrijven; het was gewoon goed. Geen nare schuurplekken, geen losse ‘flodders’ of te strakke bandjes. Nee, gewoon een prima outfit.

Toch blijft de prijs in mijn hoofd malen en vraag ik mij af of het wel zoveel geld waard is voor een wielerbroekje en -shirt. Ik concludeer dat je voor veel vriendelijkere prijzen prima wielerkleding kan kopen, maar dat het vooral ‘het merk Katusha’ is waar je zoveel voor neerlegt. Al met al is het prima fietskleding voor een iets te fors prijskaartje. Heb je het geld en wil je in stijl op de club verschijnen, dan ben je bij Katusha aan het juiste adres.

Katusha ICON Jersey SS
Comfortabele, mooie kleding. Tijdens het trainen heb je nergens last van.

Plus- en minpunten
+ Comfortabel
+ Luchtig
+ Reflecteert

– Prijskaartje

Icon Jersey SSICON Jersey SSBib shortsICON Jersey SS

Share this post