CeramicSpeed en Driven ontwikkelen nieuwe aandrijving

CeramicSpeed en Driven ontwikkelen nieuwe aandrijving

Vorig jaar was het al een populair onderwerp van gesprek, de cardanische aandrijving van Driven. Toen nog een soort van conceptversie. Ondertussen zijn we 14 maanden verder en werkten CeramicSpeed en het ‘mechanical engineering department’ van de universiteit van Colorado samen aan het concept. In die tijd is er veel veranderd en er ligt nu een technisch hoogstandje dat best in de praktijk bruikbaar lijkt.

Het doel van het hele project is de effectiviteit van de aandrijflijn te verhogen. 99,2% is het het streven. Met de traditionele aandrijving via een ketting verlies je meer energie tussen voet en achterwiel. Met het verbeterde Driven systeem zijn al tests gedaan op de wielerbaan bij snelheden tot 45 km/u. Schakelen kan nu draadloos en gaat elektronisch. Bovenstaande video laat goed zien hoe dit in zijn werk gaat. Volgens de makers is er sprake van 49% minder frictie in vergelijking met een ketting aandrijving……let wel, dit is een ‘wij van wc-eend’ feitje.

De ‘versnellingsbak’ is in tweeën gedeeld om snel en soepel van de ene naar de andere versnelling te kunnen gaan. Op dit moment zitten er 13 versnellingen op de achterkant. Dankzij een ‘Torque Decoupler’ kan er direct geschakeld worden, er hoeft niet gewacht te worden tot het volgende ‘kransje’ op de juiste plek staat.

Het systeem is -uiteraard-  uitgerust met de keramische lagers van CeramicSpeed, 21 stuks. In de windtunnel is gebleken dat het systeem ook minder luchtweerstand heeft dan de traditionele cassette. En hoewel dat verschil gemiddeld genomen niet bijzonder groot zal zijn gezien de plaats van het schakelmechanisme in het totaalplaatje van de gemiddelde fietsen/" 7136 target="_self">fiets & fietser, is er bij de Venge toch een voordeel van 3% gemeten.

De ontwikkelaars zijn van mening dat het nieuwe Driven systeem in potentie de huidige kettingaandrijving kan gaan vervangen. Ze spreken zelfs van een ‘revolutie in de fietsindustrie’. De tijd zal leren of dat niet een tikkie overdreven is. Voorlopig is er nog niets bekend over gevoeligheid voor slijtage, gemak van onderhoud en hoe makkelijk het is een ‘cassette’ voor in de bergen te steken.

De ontwikkelaars zijn nu hard op zoek naar investeerders om verder te kunnen ontwikkelen en partijen die het product ook echt in hun fietsen wil monteren. Op de Eurobike zijn al een Specialized Venge en een Canyon Lux Driven fietsen/" 7136 target="_self">fiets te bewonderen.

Meer info: ceramicspeed.com/en/driven/

Share this post