CarbonWorks, mag het een grammetje minder zijn?

CarbonWorks, mag het een grammetje minder zijn?

Als je zoekt naar een ultralichte bidonhouder en daar graag wat geld voor wil neerleggen, dan heeft CarbonWorks het ideale product voor je ontwikkeld: de slechts vijf gram wegende CarbonWorks 2.1 bidonhouder. Kan het lichter? Waarschijnlijk niet, de bezorgdoos was in elk geval zwaarder dan de inhoud.

2.0 en 2.1

Wij ontvingen de 2.0 versie (2.1 versie was volgens het Duitse bedrijf niet op voorraad). Het verschil zit hem in het gewicht: de 2.1 is enkele grammetjes lichter, maar dat mag absoluut geen naam hebben. Het verschil tussen 5 en 7 gram is nauwelijks waarneembaar, behalve dan op een weegschaal. Op je fietsen/" 7136 target="_self">fiets maakt het ook geen verschil. Voor ‘de gewone fietser’ is een bidonhouder van een paar gram een leuk hebbedingetje, maar meer dan dat is het niet. Behalve als je Michael Rasmussen heet of een carbon-fetish hebt..

Met twee meegeleverde aluminiumschroefjes wordt de full carbon bidonhouder bevestigd aan het frame. De afstand tussen de twee gaten bedraagt tussen de 60-70 millimeter. De 2.1 versie heeft een extra plastic beschermlaagje op de bidonhouder zitten, zodat het carbon niet snel beschadigt bij het neerplanten van je drinkfles. CarbonWorks claimt dat ondanks het gewicht de bidonhouder gewoon aan alle eisen voldoet en de houder zelfs sterk genoeg is voor mountainbikers en veldrijders.

Sterke onderkant, goed materiaal

De CarbonWorks-houder is volledig gemaakt in Duitsland, maar wat is er anders dan bij een ‘normale’ bidonhouder? Volgens CarbonWorks is er alleen noodzakelijk gebruik gemaakt van vezels en is het materiaal van hoge kwaliteit dat ook in de ruimtevaarttechnologie wordt toegepast. De onderkant van de houder is ook anders dan andere houders. CW claimt dat het onderstuk sterker is dan andere bidonhouders en hiermee een grote zwakte van andere lichtgewicht houders is vermeden. De twee ‘armen’ zijn enorm stijf, waardoor je op elk terrein aan gewicht kunt besparen door met deze bidonhouder te fietsen. Het is geschikt voor alle ondergronden.

De bidonhouder weegt slechts 7 gram, maar is wel stevig.

“Bij het ontwikkelen van de houder is er gebruik gemaakt van samengesteld carbonmateriaal, zonder afbreuk te doen aan de functionaliteit”, staat er op het bijgeleverde kaartje. Met slechts 5 of 7 gram is dit een perfecte bidonhouder voor de ‘weighties’, maar de prijs is wel wat aan de hoge kant: €62,50 voor de 2.0 versie (7 gram) en €87,50 voor de 2.1 versie (5 gram).

Meer informatie vind je op de site van CarbonWorks.

Share this post