Nieuwe kleding en Pinarello Dogma F12 voor Team Ineos

Nieuwe kleding en Pinarello Dogma F12 voor Team Ineos

Vanaf 1 mei gaat het vroegere Team Sky door het leven als Team Ineos. Tegelijkertijd met de lancering van de nieuwe kleding is de nieuwe Pinarello Dogma F12 gepresenteerd. Hieronder vind je de eerste beelden.

Dogma F12

Sinds de oprichting van Team Sky in 2009 maakt Pinarello al deel uit van de wielerploeg. Het nieuwe paradepaardje van Pinarello is er in een velg- en schijfremversie. Volgens het Italiaanse bedrijf is de F12 nog aërodynamischer dan de F10, waarbij vooral de kabelvoering (bij de disc-versie zijn er geen kabels te zien, de veldversie alleen kabels van de voorrem) en stijfheid van de fietsen/" 7136 target="_self">fiets (+ 10%) zijn aangepakt. Het levert in vergelijking met de F10 zo’n 8 Watt winst op bij een snelheid van 40 km/h. Het verschil tussen winnen en verliezen, zegt Pinarello.

 
Links de Disc-versie, rechts met velgremmen.
De Dogma F12 is er ook in een witte (schijf)variant.

Voorlopig is de F12 er in een Dura Ace Di2 en SRAM Red eTap AXS variant. Ongetwijfeld lees je binnenkort op de site meer over de nieuwe Dogma.

Kleding

Naast de fietsen/" 7136 target="_self">fiets werd ook de nieuwe kleding van Castelli gepresenteerd. Team Ineos is voortaan in het rood met zwart te bewonderen. Even wennen dus..


Team Ineos, Pinarello Dogma F12

Share this post