Voor op de bucketlist: mountainbiken over de Chocolate Hills

Voor op de bucketlist: mountainbiken over de Chocolate Hills

Het is even reizen, maar dan heb je ook wat. In de Filipijnen kan je mountainbiken door de prachtige Chocolate Hills, gelegen op het eiland Bohol. Dwars door de jungle, waar je tijdens het fietsen ook de beroemde Tarziers (spookdiertjes) kunt spotten. Een geweldig avontuur met een fenomenaal uitzicht, want via een zipline kan je ook nog op 45 meter hoogte óver de heuvels fietsen

Chocolate Hills

De Chocolate Hills zijn een van de mooiste bezienswaardigheden op het Filipijnse eiland Bohol met de lekkerste naam 😉 Ze zijn zelfs door de Filipijnse regering uitgeroepen tot Nationaal Geologisch Monument. De ietwat mysterieuze kegelvormige heuvels leveren een prachtig uitzicht op. Ondanks dat het eiland vrijwel vlak is, reizen er in een gebied van 50km2 ruim 1200 ‘chocolade’ heuvels op die qua vorm nagenoeg identiek zijn aan elkaar. En vanwaar die lekkere naam? In de drogere periodes krijgen de met gras bedekte heuvels een bruine kleur. Zo lijken het net gigantische chocoladebergen!

En hoe kan je deze prachtige Chocolate Hills beter ontdekken dan per mountainbike? Het eiland Bohol is zeer geschikt voor mountainbikers, met diverse trails, waanzinnige routes en uitzichtpunten. Extra leuk: wandelaars krijgen de chocolate hills alleen vanaf een uitkijkpunt te zien, maar met de mountainbike mag je er tussendoor fietsen. Zo fietsen/" 7136 target="_self">fiets je dwars door de jungle!

Filipijnse volgwagen

Er zijn diverse locaties waar je een georganiseerde mountainbike tocht kunt boeken voor elk niveau. Dit is aan te raden, omdat de gidsen je de allermooiste plekjes kunnen laten zien. Ze nemen water voor je mee en kunnen in geval van nood hulp inschakelen. Bij sommige organisaties gaat er naast een gids ook een support jeepney mee. Dit is een typisch Filipijnse felgekleurde jeep. Niet alleen handig voor bijvoorbeeld je bagage, maar zo heb je altijd hulp en materiaal bij de hand. Ook fijn: tijdens de té steile hellingen, kan je gewoon even instappen en hoef je niet te voet omhoog. Kijk vooraf of de organisatie een support jeepney aanbiedt of niet.

De gidsen van Bohol Tourism laten je de mooiste mountainbike routes zien

Door de lucht

Van de jungle tot de rijstvelden, kleine riviertjes en geasfalteerde wegen, je komt tijdens je fietstocht in Bohol van alles tegen. Maar wie nog net een beetje extra uitdaging wilt, is er de bicycle zip-line in het Bohol Adventure Park. Hier fietsen/" 7136 target="_self">fiets je op 45 meter hoogte van de ene naar de andere heuvel, wat je het mooiste 360-graden uitzicht over de Chocolate Hills geeft!

Tarsiers spotten

Tijdens je fietstocht kijk je sowieso je ogen uit, maar als je geluk hebt, zie je ook nog de beroemde Filipijnse Tarsier, ook wel het Filipijns spookdiertje genoemd. Dit kleine schattige spookdiertje kenmerkt zich door de extreem grote ogen. Mocht je ‘m niet in het wild spotten, dan kan je ook langs fietsen bij de Tarsier Sanctuary. Veel Mountainbike trails lopen hier langs, dus het is sowieso een mooi moment om hier even te stoppen.

Share this post