Voor op de bucketlist: de San Boldo Pass in Italië

Voor op de bucketlist: de San Boldo Pass in Italië

Hou jij wel van een flinke beklimming? Of juist van een snelle afdaling vol adrenaline? Dan is de San Boldo Pass in Italië een spectaculaire route voor op je bucketlist. Deze 17 km lange pass voert je door donkere tunnels, smalle bruggetjes én geeft je een waanzinnig uitzicht! 

De foto hieronder zegt genoeg, de San Boldo Pass is er voor de race junkies onder ons. Met 5 donkere tunnels en 6 smalle bruggetjes lijkt de weg recht naar beneden te lopen. De scherpe haarspeldbochten zijn zelfs in de berg uitgehouwen. Een echt staaltje vakmanschap wat zorgt voor een prachtige route met een spectaculair uitzicht. Geweldig om te beklimmen óf om er als een snelheidsduivel vanaf te dalen…

Weg voor jezelf
Nu horen we je denken, dit is toch hartstikke gevaarlijk met tegenliggers? Niet dus. Er zijn diverse stoplichten die ervoor zorgen dat het verkeer steeds in één richting over de weg rijdt. Deze staan flink verspreid over de pass, dus je hebt het hele stuk (op de foto) voor jezelf. Je kunt hierdoor de gehele breedte van de weg gebruiken, wel zo fijn! En je hoeft je trouwens ook niet opgejaagd te voelen, de stoplichten geven iedereen ruim voldoende de tijd om de tunnels door te komen.

Klimmen of afdalen
Ongeacht of je wilt afdalen of klimmen is deze pass voor iedere wielrenner uitdagend. De cijfers lijken misschien wel mee te vallen, maar vergis je niet in de scherpe haarspeldbochten! Ook het naar beneden zoeven door de donkere tunneltjes is alleen voor de echte adrenaline junkies.

Cijfers
Afstand: 17km (totale pass tussen Trichiana en Tovena)
Hoogtemeters: 706
Gem. stijgingspercentage: 7,5%
Maximale stijging: 12%

Loading ... Loading …

Share this post