Velove: ‘Vanaf mijn balkon zag ik hem fietsen’

Velove: ‘Vanaf mijn balkon zag ik hem fietsen’

In de reeks Velove hebben we het over, jawel, liefde op de fietsen/" 7136 target="_self">fiets! Want er zijn verrassend veel mensen die hun partner door (of zelfs tijdens) het fietsen hebben leren kennen. 

Deze week het verhaal van Ineke. Haar knappe buurman stapte drie keer per week op de fietsen/" 7136 target="_self">fiets, iets wat ze vanaf haar balkon maar al te graag in de gaten hield… 

Ineke: ”Henk en ik woonden in dezelfde flat. Allebei gescheiden en genietend van het leven. In de zomer zat ik ’s ochtends en ’s avonds graag op mijn balkonnetje op de eerste verdieping van een zes etages tellende flat. Iedere dinsdag, donderdag en zaterdag zag ik mijn buurman van de zesde verdieping in een blauw AXA tenue aan komen fietsen. Een stoere man, strak in het pak met helm en een gave bril en een mooie blauwe Trek fietsen/" 7136 target="_self">fiets. Mijn hart bonsde als ik hem aan zag komen rijden. Stoer zette hij zijn bril af en keek met die mooie blauwe ogen naar boven. Drie keer per week ontmoette ik die blauwe ogen, maar wel steeds vanaf het balkon. Tot ik met mijn hondje over het veld tegenover de flat liep. Ineens hoorde ik achter me iemand hard remmen. Ik schrok en keek verschikt om. Toen zag ik die mooie ogen pas écht van dichtbij en ja, toen sloeg de vonk direct over. Henk vroeg of ik ’s avonds zin had om wat te komen drinken en daar hoefde ik niet lang over na te denken 😉

”Mijn hart bonsde als ik hem aan zag komen rijden”

Ik ben s’ avonds naar de zesde verdieping gegaan en bij hem aangebeld. Wat een leuke avond was dat. En van het één kwam het ander. Ik ging al snel mee naar zijn toertochten, strandraces en mountainbike tochten. Gaaf vond ik het om te zien, en nog steeds trouwens. Ik had al aardig wat wielervrienden voor ik Henk leerde kennen, maar zelf fietsen was er nog niet van gekomen. Ik kocht een racefiets en besloot mij ook aan te melden bij de AXA Valleirenners. Zo zijn we samen tochten gaan rijden. Goed was ik er niet in, maar ik vond het zalig om op m’n racert te zitten.

Tour etappe
Vier jaar later besloten we om te gaan trouwen, uiteraard in stijl! Henk regelde als verrassing de auto. Toen de trouwdag aanbrak, kwam de verrassing aanrijden: Gert Jakobs kwam al claxonnerend met de volgwagen de straat in rijden. Het leek wel een tour etappe! Gert is overigens een vriend van ons, dus hem als chauffeur is natuurlijk geweldig! We hadden die dag veel bekijks en de mooie foto’s herinneren ons nog steeds aan deze geweldige dag.

Gert Jakobs kwam al claxonnerend met de volgwagen de straat in rijden,
het leek wel een tour etappe!

Door mijn hernia’s en chronisch afgeknelde zenuwen, kan ik op dit moment helaas niet meer goed fietsen, maar ik kijk graag naar wedstrijden en heb leuk contact met een groep profs. Woensdag gaan we lekker naar Torremolinos. Henk stapt daar iedere dag op de fietsen/" 7136 target="_self">fiets, ik misschien ook, maar dan met ondersteuning. Ons mooie leventje staat dus na 10 jaar nog steeds in het teken van de wielersport. Henk zit graag op de fietsen/" 7136 target="_self">fiets en ik kijk er heel graag naar!”

Share this post