Velove: op zoek naar een fietsliefde op Tinder

Velove: op zoek naar een fietsliefde op Tinder

In de reeks Velove hebben we het over, jawel, liefde op de fietsen/" 7136 target="_self">fiets! Want er zijn verrassend veel mensen die hun partner door (of zelfs tijdens) het fietsen hebben leren kennen. 

We trappen de reeks af met het verhaal van Sophie, een enthousiaste kleuterleidster uit Maldegem (België) en moeder van Emma (18) en Lars (16). Sophie ging bewust op zoek naar een partner die óók fietst. Op Tinder en… mét succes!

Sophie: ”Eigenlijk ben ik pas een kleine 3 jaar terug begonnen met fietsen. Mijn toenmalige vriend was veel weg op zijn koersfiets en de drang om mee te gaan en lekker bezweet en voldaan van het sporten thuis te komen werd groter. Ik kocht een tweedehands aluminium Bianchi’tje en zo kreeg ik de fietsmicrobe te pakken. Al snel fietste ik 3-4 keer per week. Dit deed ik alleen, met vriendinnen, met mijn toenmalige vriend of met de fietsclub ‘Vc De Statie’. En hoewel de persoon die mij het fietsmicrobe had gegeven, uit mijn leven verdween, wilde ik blijven fietsen.

Ik merkte dat ik tijdens het swipen onbewust aandacht had
voor foto’s waar mannen met hun koersfiets op stonden

Ik kocht een nieuwe, betere fietsen/" 7136 target="_self">fiets en zat aan ongeveer 1000 km per maand. Het was en is echt mijn uitlaatklep, zowel na een drukke werkdag met mijn 24 kleuters als wanneer ik het moeilijk heb. In mijn eentje, om mijn hoofd leeg te maken en in een groep, lekker kletsend en plezier makend. Af en toe ook wel gericht trainend als ik een doel voor ogen heb, zoals de beklimming van de Stelvio vorige zomer.”

Tinder
Sophie: ”Na een tijdje single te zijn geweest, besloot ik om eens rond te neuzen op Tinder… Ik merkte dat ik tijdens het swipen door de vele mannelijke profielen onbewust aandacht had voor foto’s waar mannen met hun koersfiets op stonden. En aangezien er op mijn profiel ook een foto met koersfiets stond, was dat vaak het aanknopingspunt voor een gesprek op Tinder. Zeker toen ik vertelde dat ik 5000km had gereden en het nog maar april was, dan werd mijn Strava wel even gecheckt 😉 Al chattend keegg je trouwens ook snel door of iemand enkel een koersfiets had om ermee te pronken of effectief een actieve fietser was.”

Op een tweede date in een koersbroekje verschijnen, best speciaal

”En toen was er Gino…. Onze tweede date vond meteen op de fietsen/" 7136 target="_self">fiets plaats. Best speciaal, want zo’n koersbroekje is natuurlijk niet de meest flatterende outfit. Gino woonde een eindje van mij vandaan en kwam met zijn fietsen/" 7136 target="_self">fiets in de auto om vervolgens vanaf hier een tochtje te doen. Door het opstarten van een eigen zaak lag het fietsen bij hem op een iets lager pitje, dus het plan was om een rondje van 50km te doen. Uiteindelijk waren het er 80 en kon ik meteen testen welk vlees ik in de kuip had. Met succes, want inmiddels is Gino verhuisd en wonen we samen met mijn kinderen en onze fietsen!”

Rode draad
”Ik vind het super fijn dat Gino ook gek is op fietsen, want zo begrijpt hij beter waarom ik daar behoefte aan kan hebben na een drukke werkdag. In de weekenden zijn we ook vaak samen op pad met de koersfiets. Dit zowel hier in de buurt waar er geen hoogtemeters te pakken zijn, als in de Vlaamse Ardennen, waar je toch al wat kan klimmen. Ook is het leuk samen naar fietswinkels gaan, op sites neuzen naar nieuwe wielen of kledij, samen onze fietsen te poetsen… Het blijft wel een soort rode draad in onze relatie.

Als we oud en versleten zijn hebben we nog genoeg tijd
om in de zon aan een strand te gaan liggen 😉

We rijden regelmatig georganiseerde ritten in België, met ons twee of met de club. Vorige zomer hebben we onze zomervakantie gepland in functie van het fietsen. We zijn naar Bormio gereden met de auto en hebben daar de beklimming van de Stelvio en de Gavia gedaan. En ook deze zomer gaan we richting Mont Ventoux en Alpe d’Huez om daar te gaan fietsen. Als we oud en versleten zijn hebben we nog genoeg tijd om in de zon aan een strand te gaan liggen hé! Daar samen naar uitkijken en motiveren om bewust en gericht te trainen is zeer leuk, het is echt iets dat we samen doen en waarbij we tijd maken voor elkaar, want als je beiden fulltime werkt is quality-time toch wel heel belangrijk.

Dat fietsen voor mijn zeer belangrijk is weet mijn vriend en dat uit zich ook in de geschenken die hij voor me koopt. Zo kreeg ik voor Valentijn een koersbroek van Assos en onder de kerstboom lag er een set nieuwe wielen! Vijf jaar geleden zou ik nooit gedacht hebben daar ook blij mee geweest te zijn, laat staan dat ik ging durven buitenkomen in koersbroek! 😉

Vijf jaar geleden had ik nooit verwacht blij te zijn met wielen als cadeau

En wat betreft Tinder: je kan dus wel degelijk een partner vinden op Tinder, al moet je wel het kaf van het koren scheiden, want je komt nogal wat tegen daar!”

Share this post