Velove: ‘onze eerste date was óp de fiets’

Velove: ‘onze eerste date was óp de fiets’

In de reeks Velove hebben we het over, jawel, liefde op de fietsen/" 7136 target="_self">fiets! Want er zijn verrassend veel mensen die hun partner door (of zelfs tijdens) het fietsen hebben leren kennen. Óf die door hun partner het fietsen hebben ontdekt! 

Deze week het verhaal van Saskia uit Oisterwijk. Jarenlang was ze fanatiek voetbalster, tot ze door knieproblemen noodgedwongen moest stoppen. Maar dankzij een eerste date óp de fietsen/" 7136 target="_self">fiets ontstond er niet alleen een liefde voor Marcel, maar ook voor de fietsen/" 7136 target="_self">fiets! 

Saskia: ”Fietsen? Dat vond fietsen maar stom. Ik fietste alleen naar de stad om te shoppen of op stap te gaan. En naar de voetbalclub. Ik begreep niet wat er zo leuk kon zijn aan dat fietsen. Saai, zo maar een beetje rondtrappen. Voetbal was tenminste leuk, je speelde met je team samen, trainde voor wedstrijden en het was hartstikke gezellig. Ik heb er nooit over gedacht iets anders te doen.

Jarenlang heb ik met pijn in mijn knie gevoetbald (kraakbeenslijtage). Tot mijn knie echt niet meer mee wilde en ik mij er bij neer moest leggen dat het voetbal er niet meer in zat. In de periode was Marcel trouwens al in mijn leven. De liefde voor Marcel was er heel wat jaren eerder dan de liefde voor fietsen!”

Alle alarmbellen af

”Marcel en ik leerden elkaar kennen op het werk, we werkten destijds beide bij de politie. De klik was er meteen, maar naar mate we meer samen werkten, leerden we elkaar steeds beter kennen en werd het gevoel meer dan alleen die klik. Ik geloof niet dat er sprake was van liefde op het eerste gezicht, al gingen wel de alarmbellen af…. letterlijk!

Ik had natuurlijk geen fietservaring. Marcel wel… En zo ontstond het idee voor de eerste date!

Ik weet nog goed dat ik nachtdienst had. Ik moest naar het bureau om mijzelf om te kleden en me voor de dienst te melden op een andere bureau. Terwijl ik mij aan het omkleden was in de dameskleedkamer ging ineens het alarm af! Marcel en zijn collega hadden mij niet gezien, dus toen zij het bureau verlieten, hebben ze het alarm erop gezet. Kort hierna kregen ze de melding om, in verband met een alarmmelding, terug te gaan naar het politiebureau. Tja, dat was ik dus die dat alarm had laten af gaan… En op die manier maakten we voor het eerst kennis met elkaar!

Eerste date 
Marcel was destijds al een fanatiek fietser. Ik was sportief, maar fietsen trok me dus echt niet. Op enig moment werden er binnen het politieteam bikers gevraagd. Dit betekent dat je door de wijk surveilleert op een mountainbike. Om dit te mogen doen moest er een test gedaan worden en wanneer deze akkoord was mocht er begonnen worden aan de opleiding.
Dit leek mij hartstikke leuk, maar ik had natuurlijk geen fietservaring. Marcel wel… En zo ontstond het idee voor de eerste date óp de fietsen/" 7136 target="_self">fiets! Op dat moment was vooral de klik er en was het nog niet echt een romantische eerste date. Maar we wilden graag onze vrije dag opofferen om met zijn tweeën, buiten diensttijd naar Zuid-Limburg te gaan. En dat was reuze gezellig!

Ik snapte Marcel nooit zo goed. Waarom moet je steeds een nieuwe fietsen/" 7136 target="_self">fiets kopen?

In de weken en maanden die daar op volgden spraken we nog geregeld af om samen te gaan fietsen en werden we later beide lid van het ‘bike-team’. Dat trainen samen had toch zijn vruchten afgeworpen! Zo ontstond dus de liefde voor elkaar op de (dienst)fietsen/" 7136 target="_self">fiets! Ondanks dat het misschien niet een eerste ‘echte’ date was, kijken we er zo nu wel op terug. Door het fietsen hebben we elkaar beter leren kennen en zijn we uiteindelijk verliefd geworden.” 

Verslaafd

”Toen ik moest stoppen met voetballen en een nieuwe sport moest kiezen, een die goed was voor mijn knie, was de keuze eigenlijk snel gemaakt. Ik zou een racefiets gaan kopen, een fietsmaatje had ik immers al! Dat ik vervolgens zó snel verslaafd zou raken aan het fietsen had ik nooit gedacht. Ik snapte Marcel nooit zo goed. Waarom moet je steeds een nieuwe fietsen/" 7136 target="_self">fiets kopen? Waarom moet daar bijpassende kleding bij? Hoezo is het leuk om een hele week in Frankrijk te gaan fietsenDie dingen werden mij heel snel duidelijk!

We hebben samen 7 fietsen, Hij 5 ik 2. Oneerlijke verdeling maar goed. Je kan er maar op 1 tegelijk fietsen 😉

Het liefst koop ik ieder jaar een nieuwe fietsen/" 7136 target="_self">fiets, want er zijn zoveel mooie fietsen! Een rood shirt op mijn zwart met roze fietsen/" 7136 target="_self">fiets? Nee, nee, dat kan echt niet. Samen een fietsenwinkel bezoeken en ons vergapen aan mooie fietsen en kleding kan gewoon echt een leuk uitstapje voor ons zijn. Het is bij ons thuis dan ook net een fietsenzaak. We hebben samen 7 fietsen, Hij 5 ik 2. Oneerlijke verdeling maar goed. Je kan er maar op 1 tegelijk fietsen ;)”

Rollen omgedraaid

”Door m’n knieoperatie, die ik in november 2016 kreeg, kon ik lange tijd niet de echt bergen in of mooie lange tochten maken. Maar tijdens het ravlideren had ik wel een mooi doel: de Stelvio op! In juli 2018 was het zover en zijn we samen de Stelvio op gefietst. Nouja, samen…. Marcel fietst toch wel harder dan dat ik doe. Maar toen hij zijn tocht er op had zitten kwam hij toch nog terug gefietst om de laatste paar kilometer samen te fietsen

Op deze manier fietsen we ook in Zuid-Limburg, bij de Posbank of tijdens bijvoorbeeld een KlimClassic.
Op het vlakke blijven we lekker samen fietsen, gaat het omhoog, is het toch fijn om eigen tempo te fietsen. Marcel wacht dan op mij of fietst een stukje terug om het laatste stuk samen te fietsenToen we afgelopen zomervakantie vlakbij de Ventoux waren bracht hij mij richting Bedoin en kwam met de auto achter mij aan om mij aan te moedigen en foto’s te maken. Jaren eerder deed ik dit ook bij hem, toen had ik nooit verwacht dat ik die Ventoux ooit zelf op zou fietsen!”

Share this post