Velove: ”de vonk sloeg tijdens de wedstrijd over”

Velove: ”de vonk sloeg tijdens de wedstrijd over”

In de reeks Velove hebben we het over, jawel, liefde op de fietsen/" 7136 target="_self">fiets! Want er zijn verrassend veel mensen die hun partner door (of zelfs tijdens) het fietsen hebben leren kennen. 

Deze week het verhaal van Marinka uit Oosterhout. Zij leerde haar man kennen toen zij als jurylid van de KNWU werkzaam was bij een wielerwedstrijd…

Marinka: ”Ik was jurylid bij de KNWU en heb wielrennen altijd een fascinerende sport gevonden. Alle criteriums in de omgeving ging ik af met vriendinnen. Tijdens de Midden-Brabant Poort Omloop in Gilze werkte ik als jurylid. Iedere doorkomst stond ik met mijn collega jurylid in de bocht om het briefje van de commissaris bezemwagen aan te pakken met daarop de uitgevallen rugnummers. De mekanieker van Willebrord Wil Voorui, Tom, was aan het sleutelen aan het zadel van één van zijn renners. Net voor de bocht liet hij de fietsen/" 7136 target="_self">fiets los en keek hij recht in mijn gezicht. De vonk sloeg direct over en vanaf dat moment was het raak!”

Net voor de bocht liet hij de fietsen/" 7136 target="_self">fiets los en keek hij recht in mijn gezicht. De vonk sloeg direct over

”Ik heb dat een tijdje afgehouden omdat het leeftijdsverschil me tegenhield. Ik ben ouder dan Tom, wat toch wel een dingetje is voor sommige. De eerste tijd dat we elkaar kenden zijn we samen, als vrienden, veel naar koersen geweest. Ik met Tom mee naar criteriums, gewoon omdat het gezellig was samen. Na verloop van tijd zagen we elkaar wat vaker, buiten het wielrennen om, en kon ik met Tom heel goed praten over een relatie die al jaren niet goed liep. Op een avond waren we in Meerkerk, bij de McDonalds voor een bakkie koffie, toen we ieder weer naar huis reden en Tom mij op de snelweg voorbij reed, was mijn gedachte: “Ik moet nu iets doen, anders ben ik hem kwijt” En zo gezegd zo gedaan…

Gewoon Tom en Marinka
Marinka: ”Het fijne was dat Tom in het begin van onze relatie als mekanieker aan de slag ging op het EK Wielrennen voor junioren in Goes bij de Ierse selectie. Dat was in augustus. Die jongens zaten, samen met hun staf, in een bungalowpark en daar zijn we samen die week heel veel geweest. We konden daar volkomen onszelf zijn, voor hun waren we Tom en Marinka en deed ons leeftijdsverschil van 26 jaar er niet toe. We hebben daar ook warme contacten aan overgehouden en één van die jongens is zelfs twee seizoenen bij ons in huis geweest om hier te kunnen wielrennen. Daarna vertrokken we samen naar het WK Wielrennen in Valkenburg waar Tom ook voor de Ierse selectie heeft gewerkt en ook daar waren we volkomen op ons gemak.

”We konden daar volkomen onszelf zijn, voor hun waren we
Tom en Marinka en deed ons leeftijdsverschil van 26 jaar er niet toe”

Voor sommige mensen is/was het lastig dat we zoveel schelen, maar wij zijn heel gelukkig en vrienden die ons samen zien en kennen zeggen ook: Het klopt! Jullie horen bij elkaar. We zijn op 2 februari 2015 getrouwd (de dag dat ik 50 werd!) en uiteraard volledig in wielersferen!” (zie headerfoto)

Toekomst in wielrennerij
Marinka: ”Tom is vandaag de dag nog steeds mekanieker. Op dit moment bij Alecto Cycling Team en bij de dames van Parkhotel. Ik ben na 8 jaar jureren sinds 2 jaar gestopt en heb in 2016 gekookt bij LottoNL/Jumbo. In 2017 ben ik als Assistent-kok mee geweest met Dimension Data naar de 3 grote rondes. Verder zijn we beide dit jaar in februari met Alecto naar Mallorca geweest op trainingskamp. Tom voor de fietsen en ik om te koken voor de mannen! Onze toekomst zal altijd in de wielrennerij liggen vermoed ik. Tom als mekanieker en ik her en der om te koken én uiteraard als supporter.”

Share this post