Terugblik geslaagde Liv Women’s Ride

Terugblik geslaagde Liv Women’s Ride

Vorig jaar waren er zoveel positieve reacties op het Liv Women’s event, dat Liv geïnspireerd werd om nóg een evenement te organiseren. Op 6 oktober was het dan zo ver: het Liv Women’s Ride op Papendal. Een gezellige en sportieve dag vol mountainbike workshops en clinics van diverse topsporters. 

Alle deelneemsters werden hartelijk ontvangen in het Pim-Mulier-gebouw op het nationaal sportcentrum Papendal in Arnhem. Onder het genot van een kopje koffie of thee bereidden de vrouwen zich voor op een leuke en vooral leerzame dag met clinics van diverse topsporters. Zo was Liv-ambassadeur Lilian de Geus aanwezig, die dit jaar wereldkampioen windsurfen werd. En Sophie van Bernswordt-Wallrabe, Nederlands kampioen bij de beloften en zesde op het WK onder 23. Onder de aanwezigen waren ook nog Kiran Badloe (windsurfen), Hanna van Boven (mountainbike, Team MijnBad) en Lisanne Bouwmeester (mountainbike, Liv-ambassadeur Giant Store van Hest).

Dankzij het prachtige weer werden alle deelneemsters in het zonnetje ingedeeld in groepen, allemaal passend bij hun niveau. Zo was er een aparte groep voor beginners en gevorderden tijdens het Bike & Learn programma. Met allerlei oefeningen en tips & tricks. Deze konden vervolgens direct in de praktijk toegepast en geoefend worden, tijdens een heerlijke fietstocht.

Wintervoeding & core stability
Met een ‘rugzak’ vol nieuwe ervaringen keerden de dames terug op Papendal om te genieten van een heerlijke lunch. Daarna volgde het middagprogramma. Deze stond in het teken van core stability oefeningen en trainingstips. Ook kregen alle deelneemsters advies over de juiste wintervoeding.

De dag eindigde met de huldiging van de winnaressen van de Liv MTB Cup en de bekendmaking dat Liv deze wedstrijd ook volgend jaar zal sponsoren! Ook maakte Liv bekend dat een gedeelte van het inschrijfgeld van deze dag (€ 2.000) wordt overgemaakt naar de Esther Vergeer foundation, een stichting die sporten voor kinderen met een beperking mogelijk maakt.

Wil jij de volgende keer ook bij een Liv event aanwezig zijn? Houd dan de website in de gaten.

Share this post