SportYv op de fiets: ‘leren’ wielrennen?

SportYv op de fiets: ‘leren’ wielrennen?

Zou jij zonder rijlessen een stuk over de snelweg durven rijden? Zonder ook maar één skiles van een rode piste af durven gaan? Je inschrijven voor een tenniswedstrijd, zonder dat je ooit hebt getraind? Klinkt allemaal onlogisch, maar toch is dit vaak wél het geval bij wielrennen. Dit zijn uiteraard extreme voorbeelden, maar denk er eens over na. Ben jij ook ‘gewoon’ op de racefiets gestapt of heb je eerst lessen gevolgd?

Terug de klas in
Wij Nederlanders kunnen erg goed fietsen. Van kleins af aan zijn we gewend om flink door te trappen, door weer en wind. Wanneer je vervolgens de keuze maakt om een racefiets aan te schaffen, is een ‘fietsles’ dan ook niet het eerste waar je aan denkt. Je kan immers al fietsen, toch? En die fietsen/" 7136 target="_self">fiets leer je vanzelf wel kennen, paar keer oefenen en alles gaat vanzelf. Of toch niet?

Ook ikzelf ben zonder ‘lessen’ begonnen met wielrennen. Naast wat tips & tricks vooraf ben ik vooral dóór het fietsen meer gaan leren. Maar nu ik weet dat ik zeer binnenkort naar Tenerife afreis om daar het Tenerife Bike Festival bij te wonen, kwam ik erachter dat een training bochten rijden of een lesje rijden in groepen nog best handig kan zijn. Een soort stoomcursus voor beginnende wielrenners, waarin je snel en efficiënt alle ‘basics’ van het wielrennen leert.

In 6 weken een betere fietser
En laat dit nou precies de gedachten van Join The Race zijn. Mede samengesteld door Thorwald Veneberg, voormalig bondscoach bij de KNWU, is Join The Race opgezet om recreatieve fietsers meer technische vaardigheden te leren. Je leert in 6 trainingen om technisch beter te fietsen én je fietsen/" 7136 target="_self">fiets beter te beheersen. Van bochten aansnijden tot de juiste fietshouding en het rijden in groepen.

Join the Race training (bochten techniek) in Amersfoort

Ik heb besloten om dit zelf te gaan ervaren. Vanaf april zal ik de trainingen in Amersfoort bijwonen om te kijken hoe dit er precies aan toe gaat. Welke oefeningen komen voorbij? Voel ik mij hierdoor écht meer zelfverzekerd op de fietsen/" 7136 target="_self">fiets en merk ik ook verschil qua prestaties? Op deze vragen ga ik jullie hopelijk allemaal antwoord geven.

Training volgen
Ben jij ook onlangs begonnen met wielrennen of wil je jouw techniek verbeteren? Ga met mij ‘in training’ 😉 De trainingen starten dit voorjaar en er zijn op verschillende locaties in Nederland nog plekjes vrij. Denk aan o.a Amersfoort, Ede, Breda en Amsterdam. Mocht jouw gewenste locatie er trouwens niet tussen staan dan kan je mailen naar jointherace@knwu.nl. Join The Race kijkt dan of er een locatie in de buurt te realiseren is!

Meer weten, je aanmelden of de locaties bekijken? Bezoek hier de website. 

Loading ... Loading …

Share this post