SportYV op de fiets: beginnen met wielrennen

SportYV op de fiets: beginnen met wielrennen

Stel, je werkt al twee jaar op de redactie van fietsen/" 7136 target="_self">Fiets en je bent ook al twee jaar verantwoordelijk voor alle social content van Pedala Magazine. Dan kan je waarschijnlijk aardig goed fietsen, toch? Nou, niet echt. Ik durf het bijna niet te zeggen, maar tot voor kort had ik nog nooit op een racefiets gereden.  

Ik hoor je denken, hoe kan dit? Dat vraag ik me soms ook af. Laten we beginnen bij het begin. Mijn naam is Yvanka Bouman (Yv), 25 jaar, gek op sport, marketing, chocolade en schrijven. Ruim twee jaar ben ik verantwoordelijk voor het bedenken, maken en plaatsen van alle social content van Pedala Magazine en schrijf ik diverse artikelen voor zowel Pedala als fietsen/" 7136 target="_self">Fiets.nl. Naast mijn passie voor tennis, snowboarden, bossaball (Google geeft antwoord) en squashen is het ‘fietsvirus’ er in de loop der jaren langzaam ingekropen. Schrijven over fietsen, fietskleding, vrouwenwielrennen en tourtochten is één ding, maar zélf fietsen is natuurlijk veel leuker. Daarom is het nu tijd om de stap te zetten: ik ga beginnen met wielrennen!

Ik neem jullie graag mee in het hele traject dat komt kijken bij het beginnen met wielrennen. Want waar begin je? Een fietsen/" 7136 target="_self">fiets uitzoeken, dat is duidelijk, maar welke kleding, accessoires en technische hoogstandjes zijn nou écht onmisbaar? Hoe begin je met trainen en wat komt er allemaal kijken bij het onderhouden van je fietsen/" 7136 target="_self">fiets?  In de reeks ‘SportYV op de fietsen/" 7136 target="_self">fiets’ ga ik je antwoord geven op alle vragen , zodat ook jij de stap (op het pedaal) kunt zetten!

Welke fietsen/" 7136 target="_self">fiets kies je als beginner?

Het voordeel van werken op de redactie van een fietsblad is natuurlijk dat er ontzettend veel connecties met fietsmerken zijn. Zo ook met Trek Bikes, bij hen mocht ik op bezoek om te kijken welke fietsen/" 7136 target="_self">fiets er bij mij zou passen. Na een korte introductie van fietsspecialist Michiel, mocht ik de snoepwinkel genaamd Trek Experience Center in Utrecht betreden.

Hier vind je tientallen prachtige fietsen in allerlei soorten, maten én prijsklassen. En dat laatste is als beginner natuurlijk wel een belangrijk punt. Je wilt een goede fietsen/" 7136 target="_self">fiets, zonder direct duizenden euro’s neer te leggen. Overigens gaf Michiel aan dat er genoeg (voornamelijk mannen) binnenlopen die als eerste fietsen/" 7136 target="_self">fiets direct een exemplaar van €3.000 uitkiezen ;). Maar als je niet meteen een klein fortuin kwijt wilt zijn, heb je genoeg opties. Hier vind je trouwens gedetailleerde tips voor het aanschaffen van je eerste racefiets.

Liefde op het eerst gezicht? ?

Trek Domane AL3
Als Michiel mij de Trek Domane AL3 in mintkleurige uitvoering laat zien, krijg ik meteen een kleine glimlach op m’n gezicht. Door Trek omschreven als ‘’Een perfecte fietsen/" 7136 target="_self">fiets voor beginnende fietsers en vrouwen die op zoek zijn naar een veelzijdige, op comfort gerichte aluminium racefiets. Het zadel en het stuur hebben een Women’s Specific Design, zodat je meteen vanaf het begin een betere zitpositie hebt. De stabiele Endurance-geometrie geeft comfort op lange afstanden en de unieke IsoSpeed Carbon voorvork absorbeert de trillingen van het wegdek, waardoor je armen minder snel moe worden. De Domane AL 3 Dames rijdt soepel, stabiel en voelt vertrouwd aan.’’ 

Pluspunten van de Domane AL3, beschreven door Trek Bikes

En dan is het tijd voor een allereerste ritje. Michiel heeft de Domane AL3 al op mijn lengte afgesteld en geeft nog de nodige uitleg over het schakelen (daarover in een volgende blog meer). Hoewel ik natuurlijk geen vergelijkingsmateriaal heb, fietste dit héél prettig. Soepel, snel en ondanks de smalle bandjes ook heel stabiel. Ik had namelijk verwacht dat ik het eerste ritje wel spannend zou vinden, mede door de dunne banden en de (nieuwe) kromme fietshouding, maar dit viel alles mee. Ja, de houding is uiteraard even wennen, maar na een paar minuten denk je daar al niet meer aan.

Na mijn eerste proefritje keer ik terug bij de winkel van Trek. De keuze is gemaakt: dit wordt dé fietsen/" 7136 target="_self">fiets waarmee ik ga beginnen met wielrennen!

Klaar voor de proefrit op sneakers

De volgende keer
In de volgende blog lees je over mijn allereerste fietstocht (inclusief de ergste beginnerspech ooit), het kiezen van de juiste en comfortabele fietskleding en essentiële fietsaccessoires.

Liefs,
Yv

Share this post