Pedal plate: met elke schoen op de racefiets

Pedal plate: met elke schoen op de racefiets

Vrijdag 18 mei is het Bike to Work Day! Een dag waarop je maar al te graag even met je ‘gewone’ schoenen op de racefiets stapt. Of wat dacht je van snel een boodschap doen of in je casual outfit naar vrienden fietsen. Met normale schoenen op de racefiets rijden is niet heel comfortabel en vooral ook niet veilig. Maar de Nederlandse Marc van der Heide maakte hier een einde aan, hij ontwierp de Pedal Plate! 

Marc maakt voor woon-werk verkeer graag gebruik zijn racefiets, maar het wisselen en meenemen van schoenen vond hij teveel gedoe. “Uit irritatie komt inspiratie en zo is de Pedal Plate ontstaan.” Het concept is simpel: een grijs plaatje dat je letterlijk in je pedaal klikt. De Pedal Plates zijn klein en licht en vallen nauwelijks op. “Hij is licht en compact. Het mooie hiervan is dat je pedaal niet ondersteboven hangt en je er geen extra cleats bij hoeft te kopen.”

Het grote voordeel is natuurlijk dat je ook met gewone schoenen goede grip hebt op je racepedalen. Handig (en veilig) voor woon-werk of korte ritjes in je ‘dagelijkse outfit’. Maar ook als je je racefiets even uitleent aan familie of vrienden óf als je zelf nog wilt wennen aan je racefiets (zonder angst om met klikpedalen te vallen).

En voor de prijs hoef je het ook niet te laten, de Pedal Plate is al verkrijgbaar vanaf €14,95!

Hoe werk het?

Klik de Pedal Plate eenvoudig in

Ongewijzigde pedaalstand

Eenvoudig met de hand te verwijderen

Je eigen Pedal Plates?

Meer informatie over de Pedal Plate of direct bestellen? Dat kan via de website.

Share this post