Mindful Biking weekend – 26 tot 28 okt

Mindful Biking weekend – 26 tot 28 okt

Een heerlijk weekend vol workshops, fietsen én yoga? Tijdens het Mindful Biking event staan Petra Hofs en Maarten Tjallingii in Zeeland voor je klaar om een weekend lang nóg bewuster te genieten op de fietsen/" 7136 target="_self">fiets. Daarnaast leer je om beter in contact te komen met je lichaam én hoe je (sportieven) doelen kunt behalen. 

Mindful Biking in het kort:

Verwacht een sportief en verdiepend weekend dat draait om lekker fietsen op de racefiets. Met clinics en aandacht voor houding, adem en genieten. Ook de innerlijke mens wordt verwend met heerlijke en gezonde vegetarisch biologische voeding. Daarnaast kan je gebruik maken van sauna’s, hottub, buitenzwembad, massages en evt. coaching. Het Mindful Biking event draait om het weer even op adem komen met ontspanning, beweging, verdieping en ontmoetingen met gelijkgestemden.

Tijdens de yoga lessen van Petra zal je leren contact te maken met je lijf en je adem, om dit direct weer in de praktijk te brengen op de fietsen/" 7136 target="_self">fiets. Yoga heeft namelijk een positieve invloed op lichaam en geest. En naast dat yoga kan zorgen voor ontspanning, kan het ook gebruik worden om een stukje ‘kracht’ training te doen.

Hoe zijn jullie op het idee van Mindful Biking gekomen? 

Organisator Peter: ”Ik ben ruim 20 jaar recreatief wielrenner en ruim 35 jaar recreatief hardloper om fit & gezond te blijven en omdat ik sporten in de natuur – ik woon aan de duinen – heerlijk vind. Ruim 10 jaar geleden startte ik (als gestresst internationaal sales manager) ‘FIT body & mind’. Hiermee organiseer ik  yoga en mindfulness retraites. De job van m’n leven én mijn sport combineren, dat is mijn ultieme goal. Pure passie en een bijdrage aan de maatschappij om met aandacht sporten laagdrempeliger te maken.”

”Vier jaar geleden waren Petra en Maarten Tjallingii yoga gasten van één van onze retreats. Als wielrenner kende ik Maarten natuurlijk van naam en in het weekend maakte ik verder kennis met dit stel wielerprofs. Petra is yoga docente geworden en Maarten voelde wel wat voor de combi wielrennen, yoga en vegetarische voeding. Het idee Mindful Biking was geboren. Een concept waarin ze als man en vrouw met hun kwaliteiten kunnen samenwerken.  ”

Voor wie is dit het perfecte weekend? 

Peter: ”Ik roep graag dat het een perfect weekend is voor wielrenners die alleen maar naar asfalt staren en pijn voelen. Je kunt ook meditatief een Alp oprijden en vol genieten van de natuur, het uitzicht en de kracht in je lijf. In het vlakke Zeeland gaan we oefenen om met aandacht te fietsen. Aandacht voor houding, voor adem, voor ontspanning in het lichaam, voor de mensen in onze groep en voor de natuur waardoor we rijden.”

Fotografie: Futurum

En waarom mag je dit event niet missen? 

”Omdat je veel meer genot en plezier uit jezelf kunt halen op de fietsen/" 7136 target="_self">fiets.”

Aanmelden?

Dat kan via de website. Extra leuk: als volger van fietsen/" 7136 target="_self">Fiets Magazine krijg je een gratis massage! Hoe? Vermeld bij het aanmelden bij de kortingscode: ‘fietsen/" 7136 target="_self">Fiets actie’. Dan geniet jij tijdens het Mindful biking weekend van een heerlijke massage.

Bekijk hieronder alle specificaties van het weekend:

Wanneer: 26-28 oktober 2018
Waar: De Schouw, Noordgouwe, Zeeland
Wat: 3 fietstochten en 4 lessen yoga / meditatie
Voor wie: iedereen met (enige) ervaring met wielrennen. Yoga ervaring niet nodig.
Verblijf: volpension met vegetarisch biologische keuken
Tarieven: vanaf € 275
Kamers: 1, 2 en 3/4 persoons (met of zonder badkamer), groepszaal en camping

Wellness: sauna’s, warmwaterbad, koudwaterbad, voetenbad, zonnebank, ontspanningsruimte, massagestoel, buitenzwembad en ligweide
Vrije tijd: wellness, behandelingen, (strand)wandelen, fietsen (leenfiets) en relaxen
Behandelingen: massage, rebalance en/of privé-coaching.

Share this post