Live blog: Monika fietst de Vuelta – etappe 1 t/m 4

Live blog: Monika fietst de Vuelta – etappe 1 t/m 4

Eerder schreven we al over ‘Rad Monika‘, de vrouw die de gehele Vuelta gaat rijden vóór de profs uit. Inmiddels is ze met succes begonnen aan haar Vuelta avontuur en zit etappe 1 t/m 3 er alweer op!  Na elke etappe krijgen we van Monika een persoonlijk audiobericht via Whatsapp en dit verwerken we in dit overzicht. Zo lees je dagelijks in dit artikel hoe het is gegaan! 

Etappe 4:
161,4km

Vandaag is het tijd voor de 4e etappe van 161.4km. De route loopt van Vélez-Málaga naar Alfácar in Sierra de la Alfaguara. Na 66km is er de eerste beklimming: de El Alto de La Cabra. Een klim van 15,7km met een gemiddeld stijgingspercentage van 5,9%. Tot slot is er een tweede, nieuwe, klim naar de finish, deze is dit jaar voor het eerst aan de Vuleta toegevoegd. Het gaat om een klim van 12,4km met een maximale stijging van 11%!

Vanavond meer informatie..

Etappe 3 (27 augustus):
182,5km

”Vandaag was een stuk zwaarder dan gister. We begonnen weer om 7:00 in het donker met direct een klim, waarbij we veel auto’s voor moesten laten. De weg is erg smal en dus zijn we meerdere keren gestopt om het verkeer voor te laten. Safety first!”

”Het ging om de klim naar Ronda, vlakbij de start in Puerto del Madroño. Met een lengte 20km en gemiddeld stijgingspercentage van 4,9% met max. 10,5% was dit een pittige. Zeker gezien de hoge temperatuur van 40 graden. Maar door mijn versnellingen 36 × 28/30 te gebruiken, heb ik veel genoten van deze klim. Vanaf de top hadden we trouwens veel wind mee, maar we crashten bijna tijdens de afdaling omdat we te maken kregen met een zeer plotselinge zijwind. Vervolgens kregen we te maken met sterke tegenwind, wat erg zwaar was.”

Monika met Havier en Rafa die haar de gehele etappe begeleiden

”De extreme temperaturen, sterke wind en een aantal onverwachte hellingen van 16% in het laatste deel van de etappe zorgden voor een mentale uitputting. Ik had niet verwacht dat het nog zo zwaar zou zijn en moest even stoppen voor een mentale oplading, voordat ik de etappe beëindigde. Gelukkig waren er geen mechanische problemen en Havier (vriend Monika) en Rafa hebben mij erg goed geholpen door mee te rijden!”

Etappe 2 (26 augustus):
163km

”Vandaag weer een ontzettend warme dag. Om 7:00 reden we weg uit Marbella, toen was het zelfs nog donker en de temperatuur heerlijk. De eerste klim volgde al na 8km, dankzij de aangename temperatuur was dit heerlijk om te rijden, maar ook omdat er een aantal fietsers aansloten voor support. Ontzettend leuk! Rond het middaguur liep de temperatuur op naar 40 graden wat echt verschrikkelijk warm was. Hierdoor was de tweede klim na 117km, de Alto de Mesa, ook ontzettend zwaar. Ik moet nog een iets beter ritme krijgen en wat meer in ‘wedstrijd vorm’ komen, maar alsnog ben ik tevreden.”

Monika in het roze samen met haar ‘hulptroepen’

Etappe 1 (25 augustus):
TT 8km

Vandaag begint het Vuelta avontuur van Monika! De eerste etappe van de in totaal 3300km. Het gaat om een 8km lange tijdrit. Hoewel Monika de Vuelta niet in teamverband, maar in haar eentje gaat rijden, zijn er diverse wielrenners die voor de support een dagje meerijden. Zo ook tijdens deze tijdrit, 7 fietsers ondersteunden haar. 


De start van de tijdrit!

”Vandaag was het onverwachts alsnog een hele intensieve dag. Na de tijdrit bleek mijn fietsen/" 7136 target="_self">fiets gebroken. Shimano, ontzettend bedankt voor alle razendsnelle hulp. Ik heb dezelfde dag nog een nieuwe fietsen/" 7136 target="_self">fiets ontvangen, waardoor het starten morgen geen gevaar loopt.”


Monika haar Vuelta avontuur is officieel begonnen

Share this post