Getest: Specialized Women’s Propero 3

Getest: Specialized Women’s Propero 3

De komende tijd testen we diverse damesspecifieke producten. Van damesfietskleding tot sportvoeding, vrouwenzadels en accessoires. Deze week: de Specialized Women’s Propero 3 helm! 

Deze helm lijkt qua uiterlijk op de (duurdere) S-Works Prevail, waar ook veel profs mee rijden. De comfortabele Propero 3 heeft mooie, strakke en vloeiende lijnen, 30 ventilatiegaten en een zeer nauwkeurig passysteem.

Uiterlijk
Ik testte de witte versie van de helm, maar je hebt ook nog de keuze uit ‘high pink’ en zwart. De ‘mannen’ versie is trouwens verkrijgbaar in het zwart, rood, mint/groen en neon geel. Het uiterlijk van de Propero 3 is strak met een race-geïnspireerd ontwerp, te herkennen aan de lijnen die vloeiend naar achter lopen en de reflecterende details voor een goede zichtbaarheid op de weg.

Comfort
Niet alleen het uiterlijk van de Propero 3 komt overeen met de S-Works Prevail, er zijn ook vergelijkbare eigenschappen. Zoals de dunne en zachte Tri-Fix riempjes die fijn aanvoelen en makkelijk te verstellen zijn. Andere bandjes voelen vaak hard of stug aan, dat is hier niet het geval, je voelt ze zelfs bijna niet zitten. Door de stof en structuur rekken de bandjes trouwens niet uit en nemen ze ook geen zweet of water op.

Wat betreft comfort scoort de Propero 3 punten. De helm voelt erg comfortabel aan en zit als gegoten. Ondanks dat de helm goed aansluit om het hoofd, krijg je geen benauwd gevoel. Dat komt door de 30 (!) ventilatiegaten, waardoor er maar weinig contactpunten met het hoofd zijn. En de contactpunten díe er zijn, drukken niet. Erg positief dus! En hoewel de temperaturen de afgelopen weken wél voor een benauwd gevoel zorgde, doorstond de Propero 3 ook met gemak de hittetest.

De Specialized Women’s Propero 3 in witte uitvoering – Foto’s: Remco Veurink

Na een flinke rit met 34 graden, plakt mijn haar niet aan m’n hoofd vast en voelt het zelfs droog aan. Dit heb ik te danken aan alle ventilatiegaten én de brede opening aan de voorkant die ervoor zorgt dat ook je voorhoofd goed afkoelt. Daarbij bevat de Propero 3 het ‘4th Dimension ventilatiesysteem’ wat ook in de S-Works Prevail zit. Dit systeem optimaliseert de koeling en verdamping van het zweet over heel het hoofd voor optimaal comfort.

Pasvorm
Ieder hoofd is anders en dus is de pasvorm vaak nog wel een dingetje. Zo heb ik zelf een redelijk klein hoofd, waardoor veel helmen te los zitten. Bij de Propero 3 is dit gelukkig niet het geval. Deze helm heeft een ‘HairPort SL’ passysteem, waarmee je de helm vier posities in de hoogte kunt verstellen. Daarnaast zit er achterop een micro-instelbare draaischijf, waardoor je de pasvorm heel nauwkeurig kunt afstellen. Boven deze draaischijf is er trouwens extra ruimte vrijgemaakt, zodat je de helm makkelijk met een paardenstaart of hoge vlecht kunt dragen.

Details
Specialized Women’s Propero 3
Maat: Small
Gewicht: 245 gram
Prijs: € 99,90

De Propero 3 is verkrijgbaar in 3 maten: S, M en L

Conclusie

De prijs van de Specialized Women’s Propero 3 bedraagt €99,00. Een nette prijs voor deze comfortabele en kwalitatief goede helm. De helm zit dankzij het nauwkeurige passysteem als gegoten en de grote ventilatieopeningen zorgen zelfs bij temperaturen boven de 30 graden voor voldoende afkoeling. Zeker als je geen honderden euro’s wilt uitgeven, maar alsnog wilt profiteren van comfort én kwaliteit is de Specialized Womens’ Propero 3 een aanrader.

Meer info vind je op de website van Specialized.

Share this post