De engste fietstocht van Nederland: Halloween Ride

De engste fietstocht van Nederland: Halloween Ride

Een fietstocht waar je de stuipen op het lijf gejaagd wordt? Dat is de Halloween Ride in Eerbeek! Eng, spectaculair en één grote nachtmerrie… Durf jij het aan? 

De jaarlijkse Halloween Ride in Eerbeek is er eentje voor de échte Halloween liefhebbers. Het gehele dorp verandert op 27 oktober in en heuse spookstad. Uiteraard gaat het hier niet om een wedstrijd, maar om een funride. Of naja.. eerder een angstaanjagende ride voor de racefiets, mountainbike én stadsfiets. Er zijn 4 verschillende routes, met elk een ander Halloween thema. Onderweg passeer je ruim 60 bijzondere en spookachtige locaties die je volgens de organisatie ‘niet snel zult vergeten’. Deze zijn trouwens stuk voor stuk door de inwoners van Eerbeek gebouwd.

”De Halloween Ride is een spannende tocht, waarin je van de ene nachtmerrie in de andere belandt. De routethema’s maken hun naam waar en wie ze allemaal durft te nemen rijdt 40 kilometer door de wereld van Halloween. De routes zijn uitgezet met duizenden lampjes in de kleur van de route, de deelnemers zullen niet verdwalen, maar het is wel te hopen dat ze het einde zullen halen…” Aldus de organisatie.

Dresscode

De start is trouwens net zo spectaculair als de routes zelf. In totaal verschijnen er 3500 fietsers aan de start en niet in de kleding die je gewend bent. Tijdens deze funride is er namelijk een dresscode vereist, dus trek je meest verschrikkelijke, angstaanjagende, monsterlijke of spookachtige outfit uit de kast!

De tocht begint om 18.30 uur bij sporthal de Bhoele, hier vormen alle verklede deelnemers een lange fietsparade tot de splitsing van de Halloween Ride. Daar aangekomen gaat ieder zijn of haar eigen weg en kan het griezelen beginnen.

Aanmelden

Er is plek voor in totaal 3500 deelnemers en vol = vol. Wil jij dus verzekerd zijn van een avondje griezelen op de fietsen/" 7136 target="_self">fiets? Meld je dan hier aan.

Share this post