Zwift voegt WK-parcours Innsbruck toe

Zwift voegt WK-parcours Innsbruck toe

Op dit moment is het niet echt ‘Zwift-weer’, maar als er binnenkort een regenbui valt of het weer wat kouder wordt, dan is het een mooi moment om virtueel op het WK-parcours te fietsen. Zwift gaat dat namelijk toevoegen aan het wielerspel. Let op: je moet wel over klimbenen beschikken.

WK in Innsbruck

Dit jaar vindt het WK wielrennen plaats in Innsbruck. De mannen rijden 259,4 kilometer, terwijl er voor de vrouwen 156,7 kilometer op het programma staat. Zwift heeft zich vooral gefocust op de lokale ronde van zo’n 24 kilometer waarin er een 7,9 kilometer lange klim (met een gemiddeld stijgingspercentage van 5,7%) beklommen moet worden. Of de loodzware klim naar Bodegarten met stukken van wel 25% ook wordt opgenomen in het parcours is niet bekend. De profs rijden alleen de slotronde over die hindernis.

“Het parcours zal voor het WK begint beschikbaar zijn op Zwift, dus ook profrenners krijgen de kans om alvast kennis te maken met het WK-parcours.”, laat Zwift weten op de site. “Op die manier kunnen zij de ronde al een beetje verkennen en een goede plek uitkiezen om eind september een aanval te plaatsen. Voor de rest van de Zwifters is het een mooie mogelijkheid om gewoon thuis op het WK-parcours te rijden, samen met de profdeelnemers.”

Klim Innsbruck naar Ilgls
Deze klim zit waarschijnlijk ook in het spel.

Meer informatie over het parcours volgt. De verwachting is dat het in augustus wordt toegevoegd en daarna gewoon op Zwift zal blijven staan.

Share this post