Zwift en UCI gaan allereerste Esports WK organiseren

Zwift en UCI gaan allereerste Esports WK organiseren

Als er iets rap groeit, dan is het Esports wel. Kijk maar naar het voetbalspel Fifa, waar tegenwoordig spelers betaald worden om clubs te vertegenwoordigen. Ook in het wielrennen kennen we meerdere ‘wielerspellen’, waaronder het o-zo bekende Zwift. De UCI en Zwift slaan voor 2020 de handen ineen en gaan een heus WK organiseren.

UCI Cycling Esports Wereldkampioenschappen

“We zagen de opkomst van Esports met Zwift reeds langere tijd aankomen”, zegt UCI-voorzitter David Lappartient in een persverklaring. “Als het bestuursorgaan van deze sport moeten we openstaan voor technische innovaties en vernieuwingen om relevant te blijven naar alle doelgroepen toe.” Daarom krijgen we er in 2020 een nieuw wereldkampioenschap bij.

“Een evenwichtige verdeling is voor ons heel belangrijk”, voegt Craig Edmondson (CEO van Zwift) toe. “Samen met de UCI zullen we werken aan een evenwaardige competitie voor zowel mannen als vrouwen. Dit betekent evenveel wedstrijden, evenveel verslaggeving en natuurlijk ook evenveel prijzengeld. We zullen een nieuw standaard zetten voor fair-play en gelijkheid.”

De eerste ‘UCI Cycling Esports Wereldkampioenschappen’ zullen in 2020 plaatsvinden. Hoe het er allemaal officieel uit gaat zien, is nog niet bekend. Dat wordt allemaal op een later moment bekend gemaakt.

Share this post