Zuid-Tirol voor fijnproevers: Kronplatz

Zuid-Tirol voor fijnproevers: Kronplatz

Met driehonderd zonnige dagen per jaar is Zuid-Tirol een perfecte bestemming voor de liefhebber van natuur, gastronomie, fietsen en wandelen. Zuid-Tirol verenigt twee werelden tegelijk, nergens sluit het bergleven zo mooi aan op de mediterrane cultuur. Zuid-Tirol is ongerept en authentiek. Niet voor niets maakt het landschap deel uit van de UNESCO Werelderfgoedlijst. Een paradijs voor hikers en mountainbikers en liefhebbers van de betere cuisine: met 25 Michelinsterren is Zuid-Tirol dé culinaire regio van Italië.

Foto boven: © IDM Südtirol / Kirsten-J.Sörries

Zelfs voor Zuid-Tiroler begrippen, op zich al vermaard door haar toeristische variatie, is de Kronplatz-regio uniek vanwege haar veelzijdigheid: aan de ene kant de Alpen, aan de andere kant de Dolomieten. Romantische, zonnige plateaus, schilderachtige landschappen, pittoreske gehuchten, roemruchte kastelen: Kronplatz heeft ’t in huis. En meer.

Kronplatz: fietsen, wandelen en culinair genieten

Fietsen? Alle keus. Kies bijvoorbeeld het Val Pusteria Bike Patch, of één van die andere routes aan perfect gesitueerde fietspaden. Zet een tandje bij langs de mooiste berghellingen en valleien, langs rivieren, dwars door bossen en wouden. Beginner of gevorderd, er is keus genoeg. Houd onderweg gerust even halt om te genieten van de kaasboerderijen of andere haltes vol delicatessen. Ontdek traditie op z’n lekkerst.

TV Antholzertal – Patrick-Schwienbacher

Alle keus voor mountainbikers

De steile bergen vormen stuk een uitdaging voor iedere mountainbiker. Neem het Sentiero dei Signori-Herrnsteig parcours, vanaf de top van de Plan de Corones-Kronplatz. Fantastisch fietsen op 2275 meter boven de zeespiegel. Een tocht met een hoogteverschil van maar liefst 1400 meter, met talloze chicanes.

Al dat wandelen en fietsen maakt hongerig. Dan is het goed om te weten dat de regio bekend staat als het puikje van de Italiaanse gastronomie, met maar liefst 6 Gault Mileau Restaurants en één met een Michelin ster. Kronplatz, dat is fietsend vakantievieren op z’n best!

Meer informatie: www.kronplatz.com

Foto: Skirama Kronplatz ©www.wisthaler.com

Share this post