Zuid-Tirol: fietsen tussen eindeloze vergezichten

Zuid-Tirol: fietsen tussen eindeloze vergezichten

Zuid-Tirol. Een garantie voor onwaarschijnlijk mooie berglandschappen. Met als blikvanger de Dolomieten, vermaard Unesco-werelderfgoed. Een plek waar de zon zich 300 dagen per jaar van haar beste kant laat zien. Op zoek naar de optimale fietsvakantie? Dan is Zuid-Tirol je plek.

Foto boven: Eggental Tourismus – Jens Staudt

Zuid-Tirol, het meest noordelijke deel van Italië, ideaal voor de toerist die hoge eisen stelt aan zijn of haar vakantie. Zuid-Tirol biedt het hele jaar door de zekerheid van een perfecte vakantie. Alleen of met het hele gezin. Dat gaat verder dan sportief verblijven. Het meest fotogenieke panorama van Europa straalt je tegemoet. En dan die cultuur: een unieke mix van het bergleven en de klassieke Italiaanse keuken. Tel de Michelinsterren maar: 25 sterren voor 19 restaurants!

Vakantiegebied Val d’Ega/Eggental

Het zonnigste gebied van de Dolomieten. Zo mag je Val d’Ega (op z’n Duits Eggental) best noemen. Een eldorado voor fietsers en mountainbikers. Slechts twintig minuten rijden van Bolzano. Een fietsnetwerk van maar liefst 600 kilometer langs bergmeren en bergruggen, routes die het hart van elke fietsenthousiasteling sneller doen slaan.

(c) Eggental Tourismus – Helmut Rier

In het hart van het Unesco werelderfgoed, biedt Val d’Ega alles voor fietsers en andere actieve vakantievierders. Bergweiden, bergmassieven, bossen en wouden, onder een stralende zon. Fietsen voor het hele gezin. Van bergsporter tot e-biker.

Voor MTB’ers is het 4,4 km lange Carezza parcours een ideale belevenis. Klimmen, dalen, het betere bochtenwerk. De kabelbaan van Nova Levante brengt je zo naar het avontuur. Eerst wat trainen? Bezoek het Carezza Training Park, de plek voor een perfecte voorbereiding.

Het Latemar circuit: MTB heaven

Wie echt een droomtoer wil maken per MTB, moet echt het Latemar circuit uitproberen. Biken op deze berg is de uitdaging waard, soms zwaar en soms verbazingwekkend makkelijk. Met pieken op 3000 meter hoogte is de Latemar de moeite van het beklommen dubbel en dwars waard. Trek gekregen? Ontdek die talloze culinaire pleisterplaatsen in de omgeving!

Meer informatie: eggental.com/zomer

Copyright: Adrian Greiter

Share this post