Wordt Road Grand Tours de uitdager van Zwift?

Wordt Road Grand Tours de uitdager van Zwift?

Iedereen kent wel Zwift, het ongekend populaire indoor trainingsprogramma. Alex Serban kent Zwift ook en denkt dat hij een betere en realistischere uitdager kan creëren: Road Grand Tours. Voorlopig zijn er zes levensechte routes opgenomen in het spel, waaronder de Stelvio en de Mont Ventoux.

Road Grand Tours

Road Grand Tours werkt nagenoeg hetzelfde als Zwift en kent dezelfde spelregels en toegangseisen. Het grote verschil tussen Road Grand Tours en Zwift is dat Road Grand Tours gebruik maakt van realistischere parcoursen. Oprichter Alex Serban is met behulp van Google Streetview al twee jaar bezig met het nabootsen van de routes, daarbij mag geen verkeersbord of huisje ontbreken.

Verder is alles hetzelfde en blijft de opzet gelijk aan Zwift. Naast het optimaliseren van je karakter en de keuze uit meerdere merken racefietsen, kun je kiezen uit zes verschillende routes: de Stelvio, Mont Ventoux, een rit door Toscane, een rit door Mallorca, het 8Bar Criterium in Berlijn of Canary Wharf in Londen. Omdat het een betaversie betreft, is het helemaal gratis en kun je Road Grand Tours hier gratis downloaden en uitproberen. Het enige dat je nodig hebt om te trainen is een smart-trainer.

Share this post