WK Pumptrack kwalificaties in Roosendaal, 22 september

WK Pumptrack kwalificaties in Roosendaal, 22 september

Jeffrey Hoogland, Laura Smulders, Twan van Gendt en Joost Wichman zullen 22 september aanwezig zijn bij de laatste Pump Track World Championship kwalificaties op de pump track in Roosendaal.

Deze grootste pump track ter wereld is recentelijk gerealiseerd en zal het strijdtoneel vormen voor rijders uit allerlei verschillende wielerdisciplines (veld, weg, MTB en BMX). Na spectaculaire kwalificatiewedstrijden in o.a. de Filipijnen, Canada, Zuid-Afrika, Chili, Schotland en Japan wordt er op 22 september in Roosendaal gestreden om de felbegeerde tickets voor de World Finale op 13 oktober in Arkansas (USA).

Pump Track, wat is dat?

Pump Track is een spectaculaire, snel opkomende, urban sport. Op een geasfalteerd parcours met bulten en bochten (een rollercoaster voor alles op wielen) is het de bedoeling om zonder te trappen zoveel mogelijk snelheid te maken. De snelheid wordt gemaakt door op het juiste moment het lichaamsgewicht te verplaatsen waarbij de snelheid oplopen tot wel 40km/uur. Een perfecte combinatie van timing, kracht en techniek is hierbij bepalend. Duidelijke verschillen in techniek van de rijders uit de verschillende wielerdisciplines is hierbij zichtbaar.

Zelf meedoen?

Tijdens de Red Bull Pump Track World Championship mogen alle fietsen meedoen met een wielmaat van 20 inch of groter, daarnaast is de minimumleeftijd om mee te doen 16 jaar.  De wedstrijd bestaat uit een vrije training, gevolgd door een tijd kwalificatie. De 16 snelste rijders uit de tijd kwalificatie, strijden in de dual-eliminatie finales voor de felbegeerde tickets naar de finale in USA.

Het inschrijfgeld is €10 en voorinschrijven kan via de website: redbullpumptrackworldchampionship.com

Wedstrijdschema (onder voorbehoud):
09:00 – 11:00  Inschrijving & vrije training
11:15 – 11:30  Rijders briefing
12:00 – 14:00  Tijd kwalificatie runs
14:00 – 14:30  Pauze en demo
14:30 – 14:45  Rijders briefing
15:00 – 17:00  Eliminatie finales
17:00 – 17:15  Prijsuitreiking

Side events

Naast de officiële Red Bull kwalificatiewedstrijd zal BePumped aanwezig zijn met een modulaire Pump Track, waarop iedereen het pumpen kan proberen.
Tevens zullen er demonstraties gegeven worden.

Meer info? Check dan de facebook event-pagina: facebook.com/events/419954728520207/

Adres: WielerExperience Roosendaal, Buijenstraat 14, 4705 RD Roosendaal

Share this post