Weekendtip: podcast over ontstaan vrouwenwielrennen in NL

Weekendtip: podcast over ontstaan vrouwenwielrennen in NL

De Nederlandse rensters zijn al decennialang de beste van de wereld, maar hoe hebben zij deze plek bemachtigd? Vanzelf ging dat in ieder geval niet. De podcast ‘Casette’ vertelt je in een serie korte reportages alles over de erkenning en het ontstaan van vrouwenwielrennen in Nederland. 

En aangezien het weer dit weekend niet echt meezit, kan je lekker binnen blijven en genieten van alvast de eerste twee Casette podcasts, gepresenteerd door Benjamin de Bruijn. Zo vertelt Ineke van IJken, de eerste Nederlands kampioene ooit, over haar zege op Zandvoort in 1965. En krijg je alles te weten over hoe Keetie van Oosten-Hage de beste van de wereld, sportvrouw van het jaar én drie keer wielrenster van het jaar werd.

Aflevering 1 – ‘Zij was de allereerste Nederlands kampioene”

Benjamin: ”Er wordt weleens gevraagd: wat is het geheim achter het grote succes van de Nederlandse wielrensters? Wat precies het geheim is, weer ik niet. Maar wel dat het begonnen is in 1965. Kampioene Ineke van IJken vertelt in een splinternieuwe Cassette over het eerste kampioenschap ooit, en Anneke Groeneveld vertelt hoe dat NK er kwam.”

Luister de eerste aflevering via:

PodBean (website): bit.ly/2Aw7rbf
Spotify: spoti.fi/2LTRqjV

Aflevering 2 – ”Een vrouw mocht geen wielrenner van het jaar worden”

Benjamin: ”In aflevering 2 van de Casette serie hoor je alles over de oorsprong van het vrouwenwielrennen in Nederland. Zo werd de Keetie van Oosten-Hage Bokaal in het leven geroepen, omdat Gerrit Schulte niet wilde dat een vrouw zijn trofee zou winnen…”

Luister de tweede aflevering via:

PodBean (website): bit.ly/2D4ILs2
Spotify: spoti.fi/2VI3QQx

Meer weten over Casette? Bezoek de Facebookpagina of website.

Share this post