Voor op de bucketlist: Lacets de Montvernier

Voor op de bucketlist: Lacets de Montvernier

Gek op klimmen én afdalen? In de Franse Alpen vind je de Lacets de Montvernier, een spectaculaire route met tientallen haarspeldbochten en een gemiddeld stijgingspercentage van 8.5%. Hier kan je ruim 3km lang afzien om vervolgens te genieten van een prachtige uitzicht óf klim verder naar de top van de Col de Chaussy. 

Les lacets de Montvernier betekent: ‘de veters van de Montvernier’. Niet zo gek aangezien de haarspeldbochten van bovenaf een ‘schoenveter patroon’ hebben. De 3km lange route is onderdeel van de Col de Chaussy en ligt in Provence-Alpes-Cote d’Azur en begint in Pontamafrey-Montpascal. Deze beklimming is niet alleen heel uitdagend, maar ook nog eens beeldschoon.

Zoals de foto’s al aangeven is het een uitdagende route. Zeker het eerste stuk is pittig met een stijging van 11%. In totaal maak je 277 hoogtemeters met een gemiddelde stijgingspercentage van 8.5 %. Doordat de beklimming relatief onbekend is, heb je de route bijna voor jezelf alleen. Het is (vaak) heerlijk rustig en in de schilderachtige dorpjes die je langs de route tegenkomt wonen slechts een handjevol mensen.

Gemiddeld: 8.5 %
Afstand: 3.24 km
Hoogte start: 504 m
Hoogte top: 781 m
Hoogteverschil: 277 m

Col de Chaussy

Het leuke aan de beklimming is, is dat je twee opties hebt. Eenmaal boven aangekomen kan je heerlijk van het uitzicht genieten en vervolgens vanuit het dorpje Montpascal afdalen naar St Jean de Maurienne. Maar als de benen goed voelen en je zin hebt in nóg een flinke uitdaging kan je ook verder klimmen naar de top van de Col de Chaussy!

Het uitzicht vanaf de col de Chaussy

Heb jij de Lacets de Montvernier al beklommen? Of de Col de Chaussy? Wij zijn benieuwd naar je ervaring!

Share this post