Vogue: ‘Fietsbroeken zijn fashion’

Vogue: ‘Fietsbroeken zijn fashion’

Ja, je leest het goed. Volgens Vogue zijn fietsbroeken hét fashion item, waarvan we nooit wisten dat we het nodig hadden. Een bijzondere uitspraak van een van de grootste modetijdschriften ter wereld…

Niet iedereen is even enthousiast over de kleding van wielrenners. Te strak, oncharmant, lelijk, noem het maar op. Maar nu blijkt dat wij wielrenners een garderobe hebben waar menig fashionblogger van gaat kwijlen. De fietsbroek is namelijk hét item waar Vogue enthousiast van wordt.

‘Why Cycling Shorts Are This Summer’s Sleekest hit’, kopt Vogue vandaag onder het item ‘street style’. Wat volgt is een artikel waarin uitgelegd wordt waarom de fietsbroek een geweldig fashionitem is.

Vogue: ”Fietsbroeken. Zou je ze dragen? Kan je ze dragen? We denken van wel. Ze verschenen eerder al op de catwalks van de lente/zomer collectie 2018 en de fietsbroek is nu hét ‘hittegolfgarderobe item’, waarvan je kast niet wist dat ‘ie ‘m nodig had. Combineer ze met een XXL-shirt en statement-slippers of een blazer en optische witte hakken. Een slank alternatief voor de eindeloze bloemenjurken die, hoewel lieflijk, met een vermoeiend effect door de stadsstraten wapperen. Laat je door de streetstyle adviseren – misschien kom je ook in de verleiding om je bij het team ‘go faster’ toe te voegen.

En die prachtige fietsbroek zou je dus zo moeten dragen…

Foto’s: Getty images

Share this post