Vet Retro! Cannondale F-SI Hi-MOD Limited frameset

Vet Retro! Cannondale F-SI Hi-MOD Limited frameset

Het mountainbiken heeft maar een paar grote iconen. In de wedstrijdsport is één van die bekende mannen Tinker Juarez. Mountainbiker van het eerste uur en een prijzenkast zo groot dat je aan een enkele kamer niet voldoende gaat hebben. Zeg je Juarez dan zeg je ook Cannondale. Al vanaf 1994, en tot op de dag van vandaag is het Amerikaanse merk aan de atleet verbonden.


Tinker in actie…

De gloriejaren voor Juarez vonden plaats eind jaren 90. Het Cannondale-Volvo team (later opgevolgd door Siemens Mobile/Cannondale met o.a. Christoph Sauser) was de ploeg die alle grote overwinningen binnen haalde. Was het niet in de cross-country dan zag je de blauw/gele fietsen wel in de 4cross of downhill met onder andere Ane-Caroline Chausson.


Cannondale’s brute downhill machine. (Foto Matt Wragg)

En nu is het tijd om de oude vedette te eren. Met de nieuwste generatie High-MOD in de kleuren van het iconische Cannondale-Volvo team inclusief Quad-wrap stickers en oude Headshock logo’s heb je het gevoel dat je weer een oude Caad4 of 5 in handen hebt. Vet gaaf! De frameset is niet alleen in het lichtblauw maar ook in Viper Red te koop. Deze kleur is minstens zo heroïsch en een absolute eyecatcher.

Oud…


En nieuw…

Hebben!

De frames zullen maar zeer beperkt leverbaar worden en altijd geleverd inclusief carbon singlecrown Ocho. Opbouwen met gepolijste XTR onderdelen, een setje skinwall banden en Mavic Crossmaxen lijkt ons een goed idee. Pluk nog wel even je kerstboom kaal voor je naar de winkel rent. €3999,- moet dit hebbeding kosten.

Share this post