Versla jij Anna van der Breggen op de Lemelerberg?

Versla jij Anna van der Breggen op de Lemelerberg?

Durf jij de strijd aan te gaan met Anna van der Breggen? Denk jij de ‘kuitenbijter van Overijssel’ sneller te kunnen beklimmen? Op 19 mei kan je tijdens de Erbens Vechtdaltoer de uitdaging met onze wereldkampioene aangaan!

De Erbens Vechtdaltoer is een jaarlijks terugkerend fietsevent, waarbij de Lemelerberg beklommen wordt. Dit jaar heeft de toer een éxtra challenge, er is namelijk een speciaal Strava-segment toegevoegd: de ‘Anna van der Breggen-ErbensVechtdaltoer Challenge’.

Het Strava-traject is twee kilometer, telt ruim 39 hoogtemeters en het steilste stuk heeft een steigingspercentage van 6,8 procent. Tijdens haar tijdrit fietste Anna van der Breggen samen met oud-wielrenner Rob Harmeling voor zich om de sprint aan te trekken. Ze deed er in totaal 2 minuten en 58 seconden over.

Ga jij Anna verslaan?

Iedereen die aan de Erbens Vechtdaltoer meedoet, Strava aan heeft staan én 90km, 130km of 170km fietst, wordt geregistreerd. Van alle tijden wordt vervolgens een klassement opgesteld, waarmee duidelijk wordt of íemand Anna van der Breggen heeft weten te verslaan.

Op de vraag of Anna zelf denkt dat iemand haar gaat verslaan, antwoord ze: ,,Haha, Ik denk dat dat goed mogelijk is. Als ze goed samenwerken en lekker ingereden zijn dan kan het hoor.”

Bekijk hier de video met tijdrit van Anna en het interview met haar en de organisatoren.

Anna van der Breggen zet een strava-tijd neer op de Lemelerberg © Alex Mulder

Share this post