Smart Connect lampjes van Lezyne

Smart Connect lampjes van Lezyne

Lezyne springt ook op de ‘Smart-trein’, met nieuwe Smart Connect ledlampjes voor op de fietsen/" 7136 target="_self">fiets. Wat er zo slim aan is? Je kunt ze instellen en koppelen via je smartphone. Het gaat om deze nieuwe modellen: de Mega Drive 1800i, Super Drive 1600XXL, Connect Smart Pair (set), KTV Pro Smart Pair (set) en KTV Pro Smart Rear.

In combinatie met de gratis Lezyne LED Ally-app (beschikbaar voor iPhone en Android) kun je als gebruiker de lichtstanden van de LED-verlichting aanpassen en personaliseren. Je kunt 4 setstanden voorprogrammeren. Daarna set je met één druk op de knop beide lampen aan in de door jou gewenste stand. Een andere optie is dat je nadat je voor- en achterlicht hebt gekoppeld via de app, je via de knop op de koplamp ook de achterlamp kunt bedienen.

Binnenkort krijgen sommige Lezyne GPS-computers ook een extra weergavescherm waarmee je via je fietscomputer je lichtinstellingen kunt wijzigen. In een volgende firmware upgrade zul je deze nieuwe functionaliteit tegenkomen. De lampen zien er fraai uit, hebben (volgens opgave van Lezyne) een prima accuduur en het gebruiken van de dagverlichtingsfunctie is in sommige gevallen helemaal niet zo’n gek idee. Een remlichtfunctie ontbreekt helaas.

Nuttig?

Vorig jaar al, testten we enigszins vergelijkbare functies op de verlichting van CatEye. Ook die zijn in te stellen en te koppelen via je telefoon. Leuk, maar echt heel veel toegevoegde waarde heeft het niet. Terwijl de prijs (en storingsgevoeligheid) er wel flink van toeneemt. De knoppen op je verlichting zitten voor het grijpen en als ze goed ontworpen zijn is het aanzetten van je achterlicht, zelfs al fietsend, geen enkel probleem. Waarom je je verlichting dan via je fietscomputer zou willen bedienen, terwijl je lampjes binnen handbereik zitten, is mij een raadsel.

Je verlichting aanzetten via je telefoon, is ook een beetje nerdie. Telefoon pakken, app openen, wachten op verbinding, en dan aanzetten. Klinkt niet als de meest slimme methode als je hetzelfde kunt bereiken met 1 druk op de knop van je lampje 😉. Maar het is technisch nu eenmaal mogelijk, dus waarom niet? En die voorgeprogrammeerde standen zijn best handig, mits je die daarna kunt rechtstreeks kunt kiezen op de lamp. Want je wilt niet met je telefoon zitten hannesen tijdens het fietsen, sterker nog, dat is verboden sinds 1 juli.

Lees ook

8 Lampensets getest

De specs van de nieuwe modellen, even 1-op-1 overgenomen uit het persbericht:

Mega Drive 1800i

Maximale lichtsterke: 1800 lumen
206 gram
Smart Connect systeem
Remote Switch & Infinite Light Power Pack compatibel
7 lichtstanden
Automatische dag/nacht sensor
Maximale batterijduur: 148 uur
Veiligheidsinnovatie: Tri-Focus Optics
USB oplaadbaar
Adviesprijs: €149,95 (loaded kit: €299,95)

De Mega Drive 1800i levert tot 1800 lumen en is gemaakt voor serieuze nachtritten. De Tri-Focus Optics creëert een ideale lichtbundel voor hoge snelheden. De body is gemaakt van gefreesd aluminium en heeft ingebouwde koelvinnen die de algehele prestaties verbeteren. Deze lamp is super veelzijdig. Het heeft zeven standen, een automatische dag/nacht-sensor en is te gebruiken in combinatie met het Smart Connect Systeem en de Remote Switch. Het is micro-USB oplaadbaar en biedt tot een indrukwekkende 148 uur batterijduur bij een volle accu. Door de lamp in combinatie met de Lezyne Infinite Light Power Pack te gebruiken kan de batterijduur zelfs verdubbelen. De veelzijdige strap zorgt voor een stevige bevestiging en past op de meeste stuurmaten. Ook verkrijgbaar als loaded kit, inclusief: KTV Pro Smart Rear (gekoppeld), Infinite Light power pack, Direct X-Lock houder.

Super Drive 1600XXL
Maximale lichtsterkte: 1600 lumen
193 gram
Smart Connect systeem
Remote Switch compatible
7 lichtstanden
Automatische dag/nacht sensor
Maximale batterijduur: 148 uur
Veiligheidsinnovatie: Tri-Focus Optics
USB oplaadbaar
Adviesprijs los: €119,95

Deze zeer krachtige fietslamp is voorzien van drie hoge output LEDs die tot 1.600 lumen leveren. Het heeft zeven standen en door de Tri-Focus Optics wordt de lichtstraal geoptimaliseerd en creëert het een ideale lichtbundel voor hoge snelheden. De body is gemaakt van gefreesd aluminium met ingebouwde koelvinnen en heeft uitsparingen die zorgen voor een betere zijdelingse zichtbaarheid. Voor extra gebruiksgemak is de Super Drive 1600XXL te gebruiken in combinatie met Smart Connect en de Remote Switch. In bepaalde standen zal de automatische dag/nacht-sensor het aantal lumen aanpassen. De lamp is micro-USB oplaadbaar en biedt tot een indrukwekkende 148 uur batterijduur bij een volle accu.

Connect Smart Pair

Voor:
Maximale lichtsterkte: 1000 lumen
152 gram
Maximale batterijduur: 87 uur
8 lichtstanden (inclusief krachtige Daytime Flash stand)
Veiligheidsinnovatie: MOR lens
Smart Connect systeem
USB oplaadbaar
Achter:
Maximale lichtsterkte: 75 lumen
45 gram
Maximale batterijduur: 19,5 uur
6 lichtstanden (inclusief krachtige Daytime Flash stand)
Veiligheidsinnovatie: Wide Angle Optics
IPX7-waterbestendig
Smart Connect systeem
USB oplaadbaar
Adviesprijs set: €99,95

De meest geavanceerde voor- en achterlicht combo op de markt. Het Connect Smart Pair is uitgerust met de Smart Connect draadloze technologie. Deze lampen kunnen snel worden geprogrammeerd en gepersonaliseerd via de Lezyne LED Ally telefoon-app. Eenmaal geprogrammeerd en gekoppeld kunnen de lampen draadloos van stand wisselen. Bij het instellen kunnen er verschillende gebruiksstanden geselecteerd worden. Daarnaast kunnen er ook vier combinatiestanden ingesteld worden, zodat de gebruiker altijd goed voorbereid is tijdens het fietsen.

Voor: Een krachtige, multi-purpose voorlicht die tot 1000 lumen levert. De gefreesd aluminium body is licht, super robuust en warmteafvoerend. Het beschikt over acht standen, met een toonaangevende 1.000 lumen Daytime Flash. Door de MOR (Maximum Optical Reflection) lens wordt het licht optimaal en gelijkmatig verspreid. En de veelzijdige strap zorgt voor een stevige bevestiging en past op de meeste stuurmaten.

Achter: Krachtig en veelzijdig achterlicht met een zeer zichtbare 75 lumen Daytime Flash stand. De gegoten body is licht, duurzaam en IPX7-waterbestendig. De lamp heeft vijf standen en komt met Wide Angle Optics dat 270 graden zichtbaarheid levert. De KTV Smart 75 past op ronde of aero gevormde zadelpennen. Via de geïntegreerde USB-stick is het makkelijk op te laden.

KTV Pro Smart Pair

Voor:
Maximale lichtsterkte: 200 lumen
47,5 gram
Maximale batterijduur: 20 uur
5 lichtstanden (inclusief krachtige Daytime Flash stand)
IPX7-waterbestendig
Smart Connect systeem
USB oplaadbaar
Achter:
Maximale lichtsterkte: 75 lumen
45 gram
Maximale batterijduur: 19,5 uur
6 lichtstanden (inclusief krachtige Daytime Flash stand)
Veiligheidsinnovatie: Wide Angle Optics
IPX7-waterbestendig
Smart Connect systeem
USB oplaadbaar
Adviesprijs set: €64,95

Het KTV Pro Smart Pair is het meest geavanceerde paar fietslampen voor forenzen en fietsers die op zoek zijn naar een sterk verbeterde zichtbaarheid. De lampen zijn uitgerust met de Lezyne Smart Connect draadloze technologie. Via de LED Ally telefoon-app kunnen ze snel worden geprogrammeerd en gepersonaliseerd. Eenmaal geprogrammeerd en gekoppeld kunnen de lampen draadloos van stand wisselen. Bij het instellen kunnen er verschillende gebruiksstanden geselecteerd worden. Daarnaast kunnen er ook vier combinatiestanden ingesteld worden, zodat de gebruiker altijd goed voorbereid is tijdens het fietsen.

Voor: Het voorlicht is super compact, licht, en is voorzien van een super heldere 200 lumen Daytime Flash-stand. De gegoten body is super duurzaam en is IPX7-waterbestendig. Het is makkelijk op te laden via de geïntegreerde USB-stick en het biedt tot 20 uur batterijduur bij een volle accu. En het 2-in-1 gepatenteerde clip/strap systeem kan vastgemaakt worden aan verschillende stuurmaten.

Achter: Krachtig en veelzijdig achterlicht met een zeer zichtbare 75 lumen Daytime Flash-stand. De gegoten body is licht, duurzaam en IPX7-waterbestendig. Het heeft zes standen, en de Wide Angle Optics levert tot 270 graden zichtbaarheid. De KTV Smart 75 past op ronde of aero gevormde zadelpennen. Het is makkelijke op te laden via de geïntegreerde USB-stick.

KTV Pro Smart Rear

Maximale lichtsterkte: 75 lumen
45 gram
Maximale batterijduur: 19,5 uur
6 lichtstanden (inclusief krachtige Daytime Flash stand)
Veiligheidsinnovatie: Wide Angle Optics
IPX7-waterbestendig
Smart Connect systeem
USB oplaadbaar
Adviesprijs: €34,95

Compacte lamp met Daytime Flash-stand, die past op aero gevormde zadelpennen. De gegoten body is super licht, duurzaam en is IPX7-waterbestendig. De nieuwe Wide Angle Optics lens biedt meer dan 270 graden zichtbaarheid. De KTV Pro Smart Rear biedt tot 75 lumen (Daytime Flash) en zes output/flash standen. Het is makkelijke op te laden via de geïntegreerde USB-stick en biedt tot 19,5 uur batterijduur bij een volle accu.

Share this post