Selle Italia X-LR, van de Poel’s nieuwe zadel

Selle Italia X-LR, van de Poel’s nieuwe zadel

Selle Italia lanceert nieuwe offroad zadels onder de naam X-LR.

Het zijn 100% offroad zadels, ergonomische gevormd mede dankzij een grote uitsparing in het midden. Het topmodel, de Kit Carbonio Superflow, weegt slechts 129 gram en gaat € 239,90 kosten. Dit is ook het zadel waarmee Matthieu van de Poel deze zomer op de mtb rondscheurt.

Ergonomie en comfort

De vorm van de X-LR is bijzonder, de neus van het zadel wijst naar beneden. Fijn bij lange klimmen omdat hiermee veel druk wordt weggenomen op plaatsen waar je dat niet wilt. De X-LR heeft een double-density padding. De neus van het zadel is 20% zachter dan de rest van het zadel. Ook weer voor extra comfort bij het klimmen. Daarnaast is er schokdemping in de carbon rail gemaakt. De Italiaanse zadelmaker maakte een mooi plaatje om e.e.a. te verduidelijken.

Er komen zes verschillende X-LR zadels. Beginnend bij de Air Cross (foto hieronder) die € 89,90 gaat kosten. De modellen met Aircross Technology hebben een extra laag toegevoegd gekregen. De onderste laag van het zadeldek biedt comfort en de buitenste laag is de cover van het zadel. Deze is waterproof en bestand tegen het schuren van zand en grind. De randen van het zadel zijn gemaakt van extra stevig materiaal.

Share this post