Routes EK Wielrennen Alkmaar bekend

Routes EK Wielrennen Alkmaar bekend

De wegwedstrijd van het EK Wielrennen in Alkmaar start op de Kanaalkade en gaat over een heleboel rondjes van 11,5 kilometer door de binnenstad. Op speciaal verzoek van Niki Terpstra en Laurens ten Dam is ook de kasseienstrook op de Munnikenweg opgenomen in het parcours. Het EK Wielrennen wordt gehouden van 7 t/m 11 augustus 2019.

De voorbereidingen van het EK zijn al in volle gang. Vandaag zijn de routes bekend gemaakt waarop in augustus de strijd om de 13 verschillende medailles plaats gaat vinden. Als je het leuk vindt om zelf eens te ervaren waar de profs straks los mogen gaan, de GPS bestanden vind je hier: EKWIELRENNENCITYUEC-DEF.

Wethouder Sport Pieter Dijkman: “We zijn bijzonder trots op de route die we kunnen presenteren. Start en finish in de binnenstad zorgen ervoor dat de fans hier ter plaatse optimaal kunnen genieten. Met de vele bijzondere locaties op en langs het parcours, kunnen we daarnaast Alkmaar en omgeving op een unieke wijze aan de wereld tonen.”

De start van de individuele tijdritten ligt bij het Waagplein, direct bij het beroemde toneel van de kaasmarkt. De finish van de tijdritten en start en finish van de wegwedstrijden vindt plaats op de Kanaalkade. Het parcours leidt de renners door de binnenstad van Alkmaar.

Langs het parcours van de individuele tijdrit, dat met een lengte van 23 km kansen biedt aan veel renners, komen onder meer Stompetoren en de kenmerkende Museummolen in beeld.

Voor de wegwedstrijden is een 11,5 km lang parcours uitgetekend dat dwars door het centrum van Alkmaar voert. Leuk voor de toeschouwers, want hierdoor kun je de renners iedere 20 minuten voorbij zien komen.  Om de regio te betrekken bij het evenement maken de heren elite direct na de start een omloop van circa 40 km in de regio. Onder meer het Alkmaardermeer en Park van Luna zullen dan aangedaan worden.

Alle informatie over het EK Wielrennen in Alkmaar is te vinden op alkmaarcycling.com

Share this post