Rompelberg is snelheidsrecord kwijt aan een Brit

Rompelberg is snelheidsrecord kwijt aan een Brit

Het snelheidsrecord voor mannen op de fietsen/" 7136 target="_self">fiets is verbroken. Sinds 1995 stond het record op naam van Fred Rompelberg, maar na meer dan 23 jaar is er iemand in geslaagd om harder dan zijn topsnelheid van 269 km/h te rijden.

Neil Campbell

Neil Campbell, een architect uit Groot-Brittannië, fietste meer dan 200 meter aan een snelheid van 280 km/h. Hij deed dat op eigen kracht, maar natuurlijk werd hij wel op gang geholpen door een auto. Door te stayeren werd hij met een snelheid van 280 km/h afgezet en hield hij korte tijd de topsnelheid vast. Het bleek voldoende om het record van Rompelberg, die destijds op een zoutvlakte in Utah reed, uit de boeken te rijden. “Hier wachtten we al twee dagen op. Vandaag stond de wind eindelijk goed en konden we het record pakken.”

Vorig jaar verbrak Denise Mueller-Korenek al het overall record. De vrouw was op de zoutvlakte van Bonneville met 296 km/h maar liefst 27 km/h sneller dan Rompelberg. Nu is de Limburger ook het mannenrecord kwijt. Campbell deed dat overigens op een fietsen/" 7136 target="_self">fiets ter waarde van zo’n €16.000…

Bekijk hieronder zijn recordpoging.

Share this post