Robbert de Greef (27) overleden aan hartaanval

Robbert de Greef (27) overleden aan hartaanval

Wielrenner Robbert de Greef is donderdagnacht op 27-jarige leeftijd overleden. De Geldroppenaar werd eind maart tijdens de Omloop van de Braakman getroffen door een hartstilstand en lag sindsdien in coma. 

De Greef werd eind vorige maand vlak na de start van de Omloop van de Braakman getroffen door een hartstilstand. De hulpdiensten konden hem met moeite reanimeren, waarna hij in kritieke toestand naar het ziekenhuis in Antwerpen werd overgebracht. De koers werd stilgelegd en uiteindelijk afgelast.

Sindsdien werd Robbert in een kunstmatige coma gehouden. Bij eerdere onderzoeken kwamen trouwens geen hartafwijkingen aan het licht.

“Met veel verdriet moeten we helaas bevestigen dat Robbert vannacht is overleden als gevolg van complicaties na zijn hartstilstand”, schrijft de Alecto-ploeg op de eigen website. “Bedankt voor alles Robbert, we zullen je nooit vergeten!”

Twee weken voor de Omloop van de Braakman was De Greef nog als tweede geëindigd in de Ronde van Drenthe. In 2017 boekte hij zijn enige zege als profrenner in de Kernen Omloop Echt-Susteren. Vorig seizoen reed De Greef voor Roompot.

Share this post