Rijd de Giro proloog op Zwift

Rijd de Giro proloog op Zwift

Zaterdag 11 mei begint de Giro d’Italia. Voor Zwift reden om het parcours van de proloog na te bouwen. Leuk, want zo kun jij voelen wat de profs voelen als ze zaterdag volle bak aan de slag moeten.

Zwift, het online training en race platform voor fietsers, heeft een samenwerkingsovereenkomst afgesloten met RCS sport, de organisatoren van de Giro d’Italia. Op dezelfde dag dat de Giro start, zal op Zwift het parcours van de 8.2 km lange proloog gelanceerd worden. De tijdrit start in het historische deel van Bologna, gaat 6 kilometer vlak om daarna extra pijn te doen dankzij 2,1 kilometer met een gemiddelde van 9,7% en een piek van 16%. Na deze proloog weten we direct hoe het met de vorm van de kopmannen is…..en met die van jou!

Het parcours zal publiekelijk worden voorgesteld op Zaterdag 11 Mei in samenhang met een aantal tijdrit wedstrijden, die op Zwift worden gehouden tijdens de duur van de Giro d’Italia. Zwifters die, binnen de eerste drie dagen na lancering, deelnemen aan één van deze evenementen op het Bologna parcours, maken eveneens aanspraak om de Maglia Rosa te winnen gesigneerd door de winnaar van 2019.

Sneller dan de Pro’s?

Voor de lancering van het parcours zal Zwift in samenwerking met de Giro d’Italia een speciaal exhibitie evenement houden op donderdag 9 mei, rechtstreeks vanuit de startplaats in Bologna. 4 van de deelnemende Professionele Continentale Teams, Nippo Fantini, Bardiani, Androni Giocattoli en Israël Cycling Academy, zullen in 2 aparte wedstrijden een richttijd neerzetten. Ex-Giro d’Italia winnaar Ivan Basso zal een tijdelijke terugkeer maken naar deze race om zijn benen te testen en om een tijd neer te zetten op het nieuwe parcours. Zwifters zullen dan de mogelijkheid hebben om hun eigen tijd te toetsen aan deze van de profs wanneer het parcours gelanceerd wordt op zaterdag 11 mei.

Voor meer informatie, ga naar www.zwift.com/giro

Alles weten over de Giro? We hebben een uitgebreide voorbeschouwing, het etappeoverzicht en natuurlijk straks de liveticker.

Share this post