Nieuw: Racing Ralph en zijn broertje

Nieuw: Racing Ralph en zijn broertje

Een weekend vol mountainbikenieuwtjes. De bekendste band uit de cross-country wereld is vernieuwd én heeft er een familielid bij. De Racing Ralph is volledig op de schop gegaan en word nu alleen nog aangeprezen als achterband. Racing Ray, zoals de nieuwe telg heet moet voor de grip aan de voorzijde gaan zorgen.

De banden zijn samengesteld aan de hand van de Addix compound series die Schwalbe vorig seizoen al introduceerde. Speedgrip voor en Speed achter. De gekleurde streepjes op de band illustreren het. Schwalbe maakte de keuze om een specifieke voor en achterband te creëren om te voldoen aan de vraag naar extra grip en controle op de moderne mountainbikeparcoursen.

Nieuw zijn de lage en vooral afgeronde noppen welke vrij dicht op elkaar staan. De ronde nopjes moeten voor meer grip zorgen tijdens welke manouvre dan ook en laten zich makkelijker corrigeren bij een foutje dan de rechthoekige exemplaren.

De banden komen beschikbaar in 2.1 (595 gram) en 2.25 (626 gram) versie.

Inmiddels reden we er zelf al mee in de modder van Albstadt maar ook op de kurkdroge trails van zuid limburg. We kunnen meteen stellen dat vooral de Racing Ray absoluut geen modder band is. De band heeft moeite met het losse van de plakkerige klei en verliest daardoor makkelijk grip. We reden met de 2.25 versie op een 25 mm velg op 1.1 bar. Wanneer we overschakelde naar droge omstandigheden waren de eerste indrukken een stuk beter. De banden breken minder snel uit en houden veel langer hun beloofde grip. De rolweerstand is voelbaar laag en wie wil dat nu niet! De komende tijd testen we de banden op diverse ondergronden op zoek naar de optimale setup.

Adviesprijs: 57,90

Share this post