Nieuw: Canyon Inflite SL en AL modellen

Nieuw: Canyon Inflite SL en AL modellen

De pollen hangen nog in de lucht en de tour moet nog beginnen maar bij de echte crossers kriebelt het alweer. Het veldrijden is niet ver meer! Canyon speelt er handig op in door hun lijn Inflite crossers flink uit te breiden en nu alweer leverbaar te hebben. Het trainen kan beginnen!


Na de introductie van de Inflite SLX, het topmodel waar Mathieu van der Poel winst na winst mee wist te pakken komt er nu ook een SL versie. Hetzelfde carbon frame qua looks. Rechte vork, geïntegreerd stuur, pressfit bracket, steekassen en dezelfde geometrie als de SLX versie maar wel gemaakt van een andere materiaal. Daardoor zul je iets harder moeten sjouwen in de modder maar je bespaard er een hoop euros mee.

De Inflite SL 8.0

De SL versie komt in maar liefst vier versies leverbaar vanaf €1999 tot €3599 waarbij de Inflite CF SL 8.0 canyon’s winter ‘cashcow’ moet worden. Een frame met super rijeigenschappen in de kleur van Mathieu behangen met een volledige Ultegra groep met Flatmount remmen en Icetech schijven. Dt-Swiss wielen en het eigen carbon stuur maken het geheel compleet en erg hoogwaardig voor de €2499,- die je naar Canyon moet overmaken.

High-end instap

De Inflite AL

Voor de beginnende crossers, de overwinteraars of de renners met een beperkter budget heeft Canyon de Inflite ook in één uitvoering in AL versie. Een volledig nieuw aluminium frame in saai zwart of hip ‘hotmint’ De alu Inflite heeft dezelfde geometrie als de carbon modellen én krijgt ook dezelfde carbon voorvork meegeleverd. Steekassen voor én achter net als flatmount rembevestiging zijn standaard. Het ‘knikje’ in de bovenbuis is vooral optisch net als de lager geplaatste staande achtervork. Een design gimmick. Voor slechts €1399 krijg je het alu frame opgetuigd met een complete Sram Apex 1×11 groep. Geleverd met 11×36 cassette. Wederom Dt-swiss wielen en 33 milimeter Schwalbe banden. De inflite is uci proof!
Zodra Canyon de Inlfite AL ook als los frame gaat leveren is dit het ideale ‘bouwpakketframe’ voor de thuis klusser.

Voor meer informatie en prijzen: canyon.com

Share this post