Nieuw: Canyon Grail AL

Nieuw: Canyon Grail AL

Nieuwe fietsen worden bijna dagelijks voorgesteld tegenwoordig. De ene keer met veel bombarie en persintroducties aan de andere kant van de wereld en soms met een bijna pijnlijke stilte. Eind maart waren we in Nice om kennis te maken met de gloednieuwe Grail. Canyon’s antwoord op de gravelhype. Of zoals Canyon het zelf zegt: We hebben de gravelbike opnieuw uitgevonden. Yeah Right!

Tijdens de introductie stond daar ook een aluminium basismodel. Mooi afgewerkt, allerlei opties zoals minimalistische meegespoten aluminium spatborden en (natuurlijk) een normaal stuur. We schreven hierover al in ons verslag over deze kennismaking en kregen terecht vragen waar op de site van Canyon je deze fietsen/" 7136 target="_self">fiets kon terugvinden. De Grail AL bleef tot afgelopen week onder de radar en verscheen zonder verdere aankondiging uiteindelijk online. De line-up is indrukwekkend qua prijs-kwaliteit, enkele mooie details hebben het productieproces helaas niet gehaald.

De Grail AL is beschikbaar in drie verschillende uitvoeringen en steeds in heren en dames versie. De 6.0 is de betaalbaarste fietsen/" 7136 target="_self">fiets uit de serie, kost €1199,- en is grotendeels afgemonteerd met Shimano Tiagra en hydraulische schijfremmen. Niet slecht! Het aluminium frame waarbij de achterkant verdacht veel lijkt op de Inflite AL heeft de kabeltjes binnendoor, steekassen voor en achter (12x142mm) en een carbon voorvork. Verder zijn er nokjes voorzien voor dragers, spatborden of meerdere bidonhouders.

De 6.0 weegt net geen 10 kilo en dat is wel redelijk aan de maat voor een gravelbike maar voor de prijs van en mooie set carbon wielen kunnen we ook niet veel anders verwachten. De 7.0 (€1399) en 7.0SL (€1499) zijn afgemonteerd met Shimano 105 danwel Sram Rival waarbij de SL ook meteen de enige fietsen/" 7136 target="_self">fiets is die zonder voorderailleur geleverd wordt. De fietsen hebben altijd 28inch wielen en 40 millimeter brede banden. Een maatje breder past trouwens ook!

Share this post